Ekonomi Okunur mu?

• Evet

• Hayır

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Merhabalar arkadaşlar bu sene YKS'ye girdim sayısal olmama rağmen kötü geçti. EA çözdüm ve bir şeyler yaptım açıkçası. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Ekonomi bölümüne (İngilizce) girerim belki diye düşünüyorum ucundan. Sizce ekonomi okunur mu?
İşlevini gerçekten yerine getireceğine inanıyorsan oku, bir partiye gir ve Youtube'a video çek. Ün kazandığın zaman zaten üst bir mevkiyi sana verirler.

Bu bölüm yurtdışına çıkmaya katkı sağlamaz mı?
Hiçbir katkı sağlamaz.

Yüreğinize sağlık, merak ettiğim şey şu. Yukarıda "iktisat, ekonomi gibi bölümleri okumanız kamu veya özel sektörde çalışacaksanız hiçbir şey fark etmez" söylemeniz hakkında bir şey sormak istiyorum. Burada kendi öz gelişiminiz için bir bölüm okuyacak olsanız ne okurdunuz bunu merak ediyorum.

Cidden birbirlerinden farksızlar mı? Hangisini okurken zevk alırsınız. Biraz da öğrenci gözünden bir bakış açısı ile bilgi verebilir misiniz?

Kendi öz gelişimimiz üniversitelerin alan fark etmeksizin her bölümünde çok önemli. Fakat örneğin bankalar işe alım süreçlerinde aynı bölümden mezun, İTÜ mezunu birisi ile ege mezunu birisini ciddi anlamında birbirlerinden öz gelişimi ne olursa olsun ayırıyorlar mı? Kısaca bu bölüm Anadolu'da orta düzey bir üniversitede okunur mu? Teşekkür ederim.

Kendi öz gelişimim için yine İktisat okurdum. Hoca kadrosundan ve akademik bilgi olarak katacaklarından dolayı ve biraz da ilgi alanlarımdan dolayı. Ama Siyaset Bilimi bölümünün ve Uİ bölümünün de dersleri çok ilgimi çekerdi. Güzel dersler var ve çoğu derste hocalar ekstra makaleler verirdi veya önerirdi okumalar için. Birbirinden farksız dememin sebebi iş hayatına geçince okulda öğrendiklerinin %90, 95 hatta bazen 99'unu kullanmayacaksın. Zaten, Türkiye'de üniversitenin tek faydası ortam, arkadaş çevresi, sosyallik, insan ilişkilerini geliştirme ve eğitim hariç konularda seni desteklemesi. Bunu da Türkiye'de en iyi ODTÜ ve Boğaziçi'nde görürsün. (Özel üniversiteleri bu konuda desteklemiyorum, İTÜ'yü de bilmiyorum.)

Son olarak, iş hayatında bölüm bazında fark etmeyebilir, çoğu ilana çoğu kişi başvurabiliyor bölüm fark etmeksizin. Ama öz geçmişinde yazacak üniversitenin ODTÜ olması sana olan bakışı değiştirir. Hele ki okulu sosyal anlamda da iyi bitirirsen (eğitim harici katıldığın şeyler) ODTÜ etiketi sana çok şey kazandırır. Bunu düşünmemin en büyük sebebi memlekette şu an 250 üniversite olması ve bunların %90'ının bomboş üniversiteler olması.

Diyeceğim en önemli şey: Sen bu bölümleri Anadolu'nun herhangi bir üniversitesinde veya İstanbul'un tabela üniversitelerinde de okuyabilirsin. Hatta ODTÜ, Boğaziçi mezunlarının önüne geçerek yine istediğin şirkete girebilirsin. Ama bu iki okulda kazandığın bakış açısını, nosyonu, vizyonu kazanamazsın.