Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
PRINTSCRN tuşu ile görüntü alıyorum panoya gidiyor fakat nereye kaydediliyor göremiyorum. Yok hiçbir yerde. Kendi belirlediğim bir klasöre otomatik olarak kaydetmek istiyorum.

Şurayı açınca TempState dosyasına kaydediyordu, dosyayı masaüstüne aldım bu sefer buraya da kaydetmemeye başladı.

CTRL+C kombinasyonu ile alıyorsanız bir yere kaydedilmez. Bu resimleri sadece CTRL+V kombinasyonu ile Paint üzerine yapıştırıp kaydedebilirsiniz veya bu tarz forum sitelerine de direkt yapıştırabilirsiniz. Eğer ki farklı kaydet yapıp direkt kaydettiyseniz varsayılan konumu C:\Users\kullanıcıadı\Pictures olur.

PRINTSCRN tuşu ile görüntü alıyorum panoya gidiyor fakat nereye kaydediliyor göremiyorum. Yok hiçbir yerde. Kendi belirlediğim bir klasöre otomatik olarak kaydetmek istiyorum.

Şurayı açınca TempState dosyasına kaydediyordu, dosyayı masaüstüne aldım bu sefer buraya da kaydetmemeye başladı.
11 hiç kullanmadım ama PRINTSCRN tuşu ile görüntü aldığında otomatik kopyalıyor. Painti açıp, yapıştır dersen istediğini alabilirsin.

Windows 11'de "C:\Users\KULLANICIADI\OneDrive\Pictures\Screenshots" veya "C:\Users\KULLANICIADI\Pictures\Screenshots" bölümüne kaydediliyor.

Aşağıda yönlendirmeleri gösteriyorum. İlk önce arama kısmına Ekran alıntısı aracı yazıyoruz ve uygulamayı açıyoruz. Ardından sağ yukarı köşede bulunan üç nokta simgesine tıklıyoruz ve ayarlar kısmına geçiş yapıyoruz. Sonrasında 2. sırada bulunan "Ekran görüntülerini otomatik olarak kaydet" seçeneğini aktif hale getiriyoruz. Ardından ise "C:\Users\KULLANICIADI\Pictures\Screenshots" yoluna kaydediyor.

Dosya Ekleri

• 1727027593299.webp
    1727027593299.webp
    20,8 KB · Görüntüleme: 76
  • Ekran görüntüsü 2024-09-22 205445.webp
    Ekran görüntüsü 2024-09-22 205445.webp
    6,3 KB · Görüntüleme: 87
  • Ekran görüntüsü 2024-09-22 205602.webp
    Ekran görüntüsü 2024-09-22 205602.webp
    23,9 KB · Görüntüleme: 84
Aşağıda bulunan "Ekran alıntılarını kaydet" seçeneğini açın. Bir de en üstte bulunan seçenekten "Ayarlar bölümünden değiştir" tıklayıp ekran fotoğrafını atabilir misiniz?