rene

Uzman
Merhaba, sorunumu sizlere detaylandırayım. oyun oynarken (Fortnite, Valorant) bir anda ekran siyah oluyor ve fanlar çok hızlı ve sesli bir şekilde çalışıyor. tam olarak hangi parçanın fanı anlayamadım. bazen masaüstünde veya YouTube üzerinde video izlerken de oluyor. ekran kartı driverini DDU ile sildim yeniden yükledim olmadı. eski sürümlerden birini indirdim olmadı, bir çare bulamadım.Ancak bilgisayarı kapatıp yeniden açarsam ekran düzeliyor yoksa bekliyerek düzelmiyor ekran. bu olay dün olmaya başladı yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Bilgisayar Özellikleri:
  • MSI GTX 1650 Ekran Kartı
  • Ryzen 5 5600 İşlemci
  • G.Skill Ripjaws Kırmızı (8x2) 16 GB RAM
  • MSI A320M A-PRO Anakart

Muhtemel ekran kartı arızası. Kartı Furmark ile bir test eder misin?

Muhtemel ekran kartı arızası. Kartı FurMark ile bir test eder misin?

1724755775044.webp

Bir rehber var ise gönderebilir misiniz? Buradaki ayarlar falan nasıl olacak bilmiyorum.

Merhaba, sorunumu sizlere detaylandırayım. Oyun oynarken (Fortnite, Valorant) bir anda ekran siyah oluyor ve fanlar çok hızlı ve sesli bir şekilde çalışıyor. Tam olarak hangi parçanın fanı anlayamadım. Bazen masaüstünde veya YouTube üzerinde video izlerken de oluyor. Ekran kartı driverini DDU ile sildim yeniden yükledim olmadı. Eski sürümlerden birini indirdim olmadı, bir çare bulamadım. Ancak bilgisayarı kapatıp yeniden açarsam ekran düzeliyor yoksa bekleyerek düzelmiyor ekran. Bu olay dün olmaya başladı yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Bilgisayar özellikleri:
  • MSI GTX 1650 ekran kartı.
  • Ryzen 5 5600 işlemci.
  • G.Skill Ripjaws kırmızı (8x2) 16 GB RAM.
  • MSI A320M A-PRO anakart.

Selam aynı sorunu ben de yaşadım. Sorun harici ekran kartının yanmasıymış bilgisayar açılıyor fakat oyunlara girince bir anda kendini boşa alıyor ve fan sesi yükseliyor. Muhtemelen sorun harici ekran kartındadır diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Run demeniz yeteri. Bir 10 dakika çalışsın bakalım ekran tekrar kararacak mı?

10 dakika boyunca çalıştırdım ve herhangi bir siyah ekran problemi olmadı. Konuda ilk başta yanlış yazmışım kusura bakmayın, Valorant oynarken değil Fortnite oynarken yaşıyorum bu sorunu. Şunu da fark ettim ayrıca eski driverı yükledikten sonra masaüstündede olmuyor ancak Fortnite oynarken oluyor bu problem.

Benzer bir problem RTX 3060 Ti kartımda da yaşamıştım. FurMark'ta veya herhangi bir stres testinde sıkıntı yaşamaz iken bazı oyunlarda (EU4, Battlefield 1 gibi alakasız segmentlerde) ekranım donuyor(görüntü siyah olmuyor) ve fanlarım son hızda çalışmaya başlıyordu. Ben sorunumu kartımı undervolt yaparak çözmüştüm. Sorunum çözüldükten birkaç ay sonra Undervolt'u kaldırınca ise sıkıntısız kullanmaya devam etmiştim.

Benzer bir problem RTX 3060 Ti kartımda da yaşamıştım. FurMark'ta veya herhangi bir stres testinde sıkıntı yaşamaz iken bazı oyunlarda (EU4, Battlefield 1 gibi alakasız segmentlerde) ekranım donuyor(görüntü siyah olmuyor) ve fanlarım son hızda çalışmaya başlıyordu. Ben sorunumu kartımı undervolt yaparak çözmüştüm. Sorunum çözüldükten birkaç ay sonra Undervolt'u kaldırınca ise sıkıntısız kullanmaya devam etmiştim.

Şu an bir problem yok gibi görünüyor bakalım tekrar yaşarsam geri dönüş yapacağım.

Bu sabah bilgisayarı açtığımda normal Chrome üzerinde gezinirken 2 defa tekrardan siyah ekran sorununu yaşadım. Undervolt konusunda bilgi sahibiyseniz yardımcı olur musunuz?