Çözüldü Ekran kararıp fanlar tam devirde dönüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kingmorded

Çalışkan
Arkadaşlar selamünaleyküm öncelikle. Üç veya dört ay önce sistem dizdim, her şey kusursuz idi. Ta ki son bir hafta önce başıma bir olay geldi. Oyundayken ekran kararıyor fanlar son devire çıkıyordu. GPU'yu yerleştirdim kontrol ettim. Sonra geçen Battlefield 1 oynadım 12 saat boyunca çıktım. Chrome üzerinde takiliyordum. Ekran birden karardı Full fan Speed.

Her türlü yardım takdir edilecektir. RMA başlatmadan önce araştırma yaptım. Kablo kaynaklı çok fazla sorun yaşayan var. Isı problemi yok. Oyundayken yaptığında herhangi bir dump veya olay hatası gözükmüyor. Masaüstünde yaptığı gün hataya neden olan dwcore.dll

Not: Bu problem bazen 2 hafta olmuyor sonra aniden beliriyor. Hayalet gibi. Duyu ile alakalı olabilir mi? @Recep Baltaş

Sistemim:

• ROG RTX 4090 OC.
  • 7800X3D.
  • ASUS ROG STRIX 1200G Aura Sync modüler PSU Gold.
  • ROG rujin 360

Çözüm
Montajı gevşek yapıldıysa eğer ısıdan dolayı iyice gevşemiş olabilir. BIOS üzerinden IGPU devredeyse sadece monitör girişini anakarta takman yeterli. Eğer display port kullanıyorsan bazen onu yapar, sinyal alamaz. HDMI kullanıyorsan o konuda biraz araştırma yapmam gerekir.
XMP/EXPO açıksa kapatır mısın ilk olarak? Bir de güç kablon tek 12VHPWR mi?

EXPO kapalı ve açık ikisinde de yapıyor. Güç kutusundan çıkan 12VHPWR tek slot.

Bir de Recep bey normal midir bilmiyorum CPU ısısı oyun shaderleri yüklenirken vs girişte ısı 55 60 oluyor, sonra oyun oynarken sabitleniyor. OCCT testlerine sistemi soktum kapanmadı. İşin ilginç tarafı iki hafta soluksuz oyun oynadım sorun olmadı. Oyundan çıktım Chrome gezinirken kapandı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Geçen birkaç ay önce arkadaşıma topladığım sistemde de aynısı oldu. Ne yaptıysak çözemedik. En sonra ekran kartını gaming.gen kasanın geri kalanını da Sinerji'ye gönderdik onlar da parçalarda tek tek test yaptı arıza tespit edemedi. Geri kargoladılar arkadaşım tekrardan ekran kartını taktı ve sistem o zamandan beri sorunsuz çalışıyor. Çok garip bir sorun.

Bu ya Windows dosyaları ile alakalı ya da bozuk sürücü bilmiyorum reis. Gariptir ki iki hafta sorunsuz kullandım oyun oynadım. Oyundan çıktım Chrome girdim pat gitti.

Bu ya Windows dosyaları ile alakalı ya da bozuk sürücü bilmiyorum reis. Gariptir ki iki hafta sorunsuz kullandım oyun oynadım. Oyundan çıktım Chrome girdim pat gitti.
İlk sistemi topladığımda bizde de sorun yoktu. 1 aydan fazla sorunsuz kullandı. Sistemi kapatıp fişini çekti kenara bıraktı şehir dışına çıktı. 3 hafta sonra geri döndüğünde bu sorun vardı.

Bu sorunu tetikleyen ne inan anlamadım ben. Sistem yeni benim. 4090 üç yıl Garanti. PSU 10. Diğer parçalar 2. En kötü hepsini söküp gondericem.

Anlık güç kaybı yaşanıyor olabilir. Slotlarda temassızlık olabilir. Ekran kartı ve anakart üzerindeki güç girişini hem PSU üzerinden, hem ekran kartı üzerinden sök tekrar tak. Slotları oturturken klik sesini duyduğuna emin ol.

Ustam değerli yorumun için teşekkürler. Deneyeyim. Bir sorum olacak GPU'yu elemek için şimdi işlemci üzerinden görüntü alip çökme yapip yapmasına bakacağım. Anlık güç kesiyorsa 15 gün sorunsuz çalıştı sonra ortaya çıkıyor enterasan bir şey. Ve son olarak geçen PC'yi oyun menüsünde iken monitörü güç tuşuyla kapattım. 10 dk sonra geldiğimde monitör açılmadı sinyal alamadı. Ama oyun çalışıyordu

Montajı gevşek yapıldıysa eğer ısıdan dolayı iyice gevşemiş olabilir. BIOS üzerinden IGPU devredeyse sadece monitör girişini anakarta takman yeterli. Eğer display port kullanıyorsan bazen onu yapar, sinyal alamaz. HDMI kullanıyorsan o konuda biraz araştırma yapmam gerekir.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…