Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kingmorded

Çalışkan
Arkadaşlar selamünaleyküm öncelikle. Üç veya dört ay önce sistem dizdim, her şey kusursuz idi. Ta ki son bir hafta önce başıma bir olay geldi. Oyundayken ekran kararıyor fanlar son devire çıkıyordu. GPU'yu yerleştirdim kontrol ettim. Sonra geçen Battlefield 1 oynadım 12 saat boyunca çıktım. Chrome üzerinde takiliyordum. Ekran birden karardı Full fan Speed.

Her türlü yardım takdir edilecektir. RMA başlatmadan önce araştırma yaptım. Kablo kaynaklı çok fazla sorun yaşayan var. Isı problemi yok. Oyundayken yaptığında herhangi bir dump veya olay hatası gözükmüyor. Masaüstünde yaptığı gün hataya neden olan dwcore.dll

Not: Bu problem bazen 2 hafta olmuyor sonra aniden beliriyor. Hayalet gibi. Duyu ile alakalı olabilir mi? @Recep Baltaş

Sistemim:

• ROG RTX 4090 OC.
  • 7800X3D.
  • ASUS ROG STRIX 1200G Aura Sync modüler PSU Gold.
  • ROG rujin 360

Çözüm
Ustam değerli yorumun için teşekkürler. Deneyeyim. Bir sorum olacak GPU'yu elemek için şimdi işlemci üzerinden görüntü alip çökme yapip yapmasına bakacağım. Anlık güç kesiyorsa 15 gün sorunsuz çalıştı sonra ortaya çıkıyor enterasan bir şey. Ve son olarak geçen PC'yi oyun menüsünde iken monitörü güç tuşuyla kapattım. 10 dk sonra geldiğimde monitör açılmadı sinyal alamadı. Ama oyun çalışıyordu
Montajı gevşek yapıldıysa eğer ısıdan dolayı iyice gevşemiş olabilir. BIOS üzerinden IGPU devredeyse sadece monitör girişini anakarta takman yeterli. Eğer display port kullanıyorsan bazen onu yapar, sinyal alamaz. HDMI kullanıyorsan o konuda biraz araştırma yapmam gerekir.
Ekran kartı kutusundan çıkan 8pin dönüştürücüler.

Onlar yetişmiyor reis 4 tane 8 pin var. Uzatma lazım birdr benim güç kaynağında yer yok. Güç kaynağına bakarsan girislere

XMP/EXPO açıksa kapatır mısın ilk olarak? Bir de güç kablon tek 12VHPWR mi?

Recep bey GPU'yu elemek için işlemci GPU'sundan görüntü alıyorum şimdi. Eğer çökerse PSU sorunu. Cokmezse arada derede birakacak beni.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dahili GPU ile PSU sorunu ortaya çıkmaz zira yeterli bir yük yaratmaz PSU için.

Ana GPU Recep bey yükte iken olmuyordu masaüstünde falan da çöktü. Sorunun 12VHPWR kablosu olduğu çok belli. Cablemod sitesinde rast geldim. Değiştirip kabloyu düzelmez ise RMA deneyeceğim. Size son bir şey sormak istiyorum. Kullandığım ASUS ROG STRIX 1200G Aura Sync modüler güç kaynağıma nasıl bir 12VHPWR almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gelecekte aynı sorunu yaşayan olursa, 12vhprw kablosunu değiştirin. Gpuyu tekrar montajladim. Eskisinden kaya gibi duruyor. Oyunlar daha stabil hâle geldi.