cagata

Uzman
Ekte görüldüğü gibi, ekran kartı 0 watt güç çekiyor.

20250624_131642.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi de kısıtlanmış görünüyor, 4 FPS alıyorsunuz zaten sistem donmuş olmalı bu esnada, bekleyince düzeliyor mu?

Frekansı bayağı düşük GPU'nun, en kötü ihtimalle 1000-1500 MHz frekans almanız lazımdı. Güç yetersizliği var gibi geliyor. Pilde oynamak veya adaptörün bozuk olması buna sebep olabilir.

İkisi de kısıtlanmış görünüyor, 4 FPS alıyorsunuz zaten sistem donmuş olmalı bu esnada, bekleyince düzeliyor mu?
Bazen oluyor öyle, normale dönünce de, yani ekran kartı GPU hızı 1721 MHz, bellek hızı 3500 MHz olunca, 40-50 FPS alınca da 0 watt gözüküyor.

Frekansı bayağı düşük GPU'nun, en kötü ihtimalle 1000-1500 MHz frekans almanız lazımdı. Güç yetersizliği var gibi geliyor. Pilde oynamak veya adaptörün bozuk olması buna sebep olabilir.
Bazen drop giriyor öyle normalde de yine 0 watt.

Bazen oluyor öyle normale dönüncede yani ekran kartı GPU hızı 1721 MHz bellek hızı 3500 MHz olunca 40 50 FPS alınca da 0 watt gözüküyor

Onu yanlış raporluyor olabilir, HWMonitor programını çalıştırıp oyuna girip çıkın, GPU kısmındaki Max güç tüketimine bakın.

Aynı durumu ben de yaşamıştım, yüksek ihtimalle bir dizüstü kullanıyorsunuz. Dizüstülerin birçoğunda, özellikle GPU Watt değerleri pek görünmüyor hocam. Yapabileceğiniz pek bir şey yok.

Aynı durumu ben de yaşamıştım, yüksek ihtimalle bir dizüstü kullanıyorsunuz. Dizüstülerin birçoğunda, özellikle GPU watt değerleri pek görünmüyor hocam. Yapabileceğiniz pek bir şey yok.
Evet, ASUS TUF Gaming FX504 laptop ama bir de Acer Nitro 16 laptopum var. Onda ekran kartı watt değeri gözüküyor.