Samet Yılmaz
Çalışkan
Hangi markaların kabloları Premium kalitede acaba??
Doğrudur illaha ki hocam. Ama şöyle bir düşünün. 12V-2x6 kablolarında yanma vakaları 10 tane ise 8 Pin'de ise belki 1-2 tane oluyordur. Sayıları kafamdan attım örnek amaçlı.8 pinde de yanmalar mevcut. Donanım Arşivi, Reddit ve benzeri sitelerde örneği var.
Eki Görüntüle 280741
Doğrudur illaki ki hocam. Ama şöyle bir düşünün. 12V-2x6 kablolarında yanma vakaları 10 tane ise 8 Pin'de ise belki 1-2 tane oluyordur. Sayıları kafamdan attım örnek amaçlı.
Bende FSP'nin 1200 watt güç kaynağı var. Kabloları kalitelidir herhalde??
Evet 12VHPWR daha tehlikeli. Kablodan değil ama yıldırım düşmesinden 4 tane sistem yaktım, olursa olur, olmazsa oturur çay demleriz, yapacak bir şey yok.
![]()
Corsair makes 12V-2x6 safe with new "ThermalProtect" cables - OC3D
Corsair have launched new 12V-2x6 cables with new "ThermalProtect" technology. Safer 12V-2x6 cables that only cost £14.99.overclock3d.net
Çatıda paratoner mi var bu ne şanssızlık?
Ben ASUS PSU'nun yanında gelen 12VHPWR to 12VHPWR taktım direk, tek kablo. ATX 3.1 değil. 600 watt kapasiteli kablonun zaten en fazla çekeceği miktar belli, ASUS'un kendi kablosunu kullanıp da yanma erime vs görmedim ben.
Bunu gördüğüm iyi oldu bir adet sipariş edeceğim Corsair markadan...
Şu an Ülkede yok görünüyor Amazonda. Ama başka markaların kabloları var. Bir tane tavsiye eder misiniz size zahmet ??Ülkede var mı bilmiyorum bile, umarım getirmişlerdir.
![]()
Corsair makes 12V-2x6 safe with new "ThermalProtect" cables - OC3D
Corsair have launched new 12V-2x6 cables with new "ThermalProtect" technology. Safer 12V-2x6 cables that only cost £14.99.overclock3d.net
4090-5090 hala riskli maalesef, iyi malzemelerden birini alıp 10000 dolara çıkan 5090 gibi zottirik bir karttan da bu nesilde uzak durmak gerekecek, ya da hard UV.Isı koruması da bir işe yaramıyor. Geçen aynı ısı korumalı bir kablo yandı.