Doğrudur illaki ki hocam. Ama şöyle bir düşünün. 12V-2x6 kablolarında yanma vakaları 10 tane ise 8 Pin'de ise belki 1-2 tane oluyordur. Sayıları kafamdan attım örnek amaçlı.

Evet 12VHPWR daha tehlikeli. Kablodan değil ama yıldırım düşmesinden 4 tane sistem yaktım, olursa olur, olmazsa oturur çay demleriz, yapacak bir şey yok.

Bende FSP'nin 1200 watt güç kaynağı var. Kabloları kalitelidir herhalde??

Evet 12VHPWR daha tehlikeli. Kablodan değil ama yıldırım düşmesinden 4 tane sistem yaktım, olursa olur, olmazsa oturur çay demleriz, yapacak bir şey yok.

Çatıda paratoner mi var bu ne şanssızlık?

Ben ASUS PSU'nun yanında gelen 12VHPWR to 12VHPWR taktım direk, tek kablo. ATX 3.1 değil. 600 watt kapasiteli kablonun zaten en fazla çekeceği miktar belli, ASUS'un kendi kablosunu kullanıp da yanma erime vs görmedim ben.

Çatıda paratoner mi var bu ne şanssızlık?

Ben ASUS PSU'nun yanında gelen 12VHPWR to 12VHPWR taktım direk, tek kablo. ATX 3.1 değil. 600 watt kapasiteli kablonun zaten en fazla çekeceği miktar belli, ASUS'un kendi kablosunu kullanıp da yanma erime vs görmedim ben.

Bunu gördüğüm iyi oldu bir adet sipariş edeceğim Corsair markadan....

Isı koruması da bir işe yaramıyor. Geçen aynı ısı korumalı bir kablo yandı.

DeepCool PX1000-G PSU var. Direkt kendisinden çıkanı taktım. 3-4 saat FurMark 360W çektirdim sonra kapatır kapatmaz sıcaklıklara baktım bir sıkıntı yoktu. Premium kablo da en fazla uyarı verir ve sistemi kapatır 5090 tarafında.

Önceki konularda da bunu yazdım PSU ve ekran kartına giriş yerinden 4-5 cm kadar sert kıvrım yapılmamalı ve biraz sert bastırtılarak oturtulmalı.

Ekstradan kablo almanın twk faydası değer kontrolü ve gerektiğinde sistemi kapatmak olur.

Sadece 5090'da ya da 9070 XT' de değil; 5080lerde de görüldü bu. Hatta 5070 Ti' ın bile vakası vardı ama temelde 5090 risklidir, o çözülemedi. 5080 ve 9070 XT modellerinde ise direkt olarak iyi oturtmak ve kıvrım bırakmamak önemli ilk 4-5 santimde.

MSI veya herhangi bir markadan ziyade mühendislik sınırlarından kaynaklı 12V. Ayrıca kartların gücünün de düşmesi gerek aslında ama işte..