Ekran kartı alırken neden AMD tercih edilmiyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Köroğlu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 53
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
3060 direkt 12GB çıkmıştı, 3070 Ti bile 8 çıkarken. Şu an bakınca komedi resmen.

Artık firmaların oyuncu kartlarını eskisi kadar umursadığını düşünmüyorum.
AMD'yi bilmem de NVIDIA'nın cinsel organında değil, yapay zeka çiplerinde dünyaları kaldırıyorlar

Anladım hocam. Benim çok böyle şeylerle işim olmaz. Bir tane 1080p 180 Hz 1 ms monitörüm var yetiyor o bana.

AMD'yi bilmem de NVIDIA'nın cinsel organında değil, yapay zeka çiplerinde dünyaları kaldırıyorlar
Anlamadım?

@Ehwenisher Hocam baktınız mı dediğim şeye?

Hocam 4060 değilmiş galiba yanlış yazmış olabilirim.

Ön yargı ve reklam çalışmaları.
RX 5000 ve RX 6000 serisinde çıkan watman olayı vardı ancak o da RX 7000 serisi çıkmadan biraz önce fixlendi.
Reklam çalışması olarak da Nvidia çok atak yaptı. Özellikle çakma teknoloji editörlerine çok fazla önem gösterdikleri için kitleyi ele geçirdiler. Ray Tracing i millet RTX sanıyor öyle söyliyim.
Şu an da bu olaylardan dolayı AMD ye ön yargı var ancak RTX 50 serisi o kadar rezil bir çıkış yaptı ki bu değişebilir. AMD nin yaşamadığı kadar sorun şu an Nvidia da var. Driver lar leş, app sorunlu, donanım bazlı sorunları da yetmiyormuş gibi stok ve fiyat sorunları var.

Bil ki teknoloji editörleri (veya çakmaları) 50 serisinin sorunlarını dile getirmeden ürün tanıtıyorsa Nvidia tasmayı takmıştır.

RX 5000 ve RX 6000 serisinde çıkan Wattman olayı vardı ancak o da RX 7000 serisi çıkmadan biraz önce fixlendi.
Wattman hataları dillere RX 480 döneminde dolandı. Fixlenmesi de tam fixlenme değil. Hata aldığınızda oyun veya yazılım çökmeyecek şekilde düzeltildi. Arka planla sorun devam ediyor. 9070 hariç diğer kartlarda az da olsa görülüyor.

"Ray Tracing'i" millet RTX sanıyor öyle şöyleyim.
E öyle zaten. RTX'in açılımı Ray Tracing Texel Extreme demek. Bu serideki her kartın RT çekirdekleri mevcut Nasıl peçete için Selpak deniliyorsa, RTX denilenince akla RT geliyor. Sadece RT değil, AI denildiğinde de akla kurumsal ürünleri geliyor. Bu algı artık oluştu değişmez.

Teknoloji editörleri (veya çakmaları) 50 serisinin sorunlarını dile getirmeden ürün tanıtıyorsa Nvidia tasmayı takmıştır.
Ücretli tanıtım yapan bir editörün ürün adına kötü olduğu taraflarını didiklediğini görmedim. Hep yabancı forumlardan görüyoruz ve okuyoruz. Sonra forum kurup ahkam kesiyorlar...

Son düzenleme:
5xx serisinden sonraki en iyi çıkışı yaptılar bence.

Ücretli tanıtım yapan bir editörün ürün adına kötü olduğu taraflarını didiklediğini görmedim. Hep yabancı forumlardan görüyoruz ve okuyoruz. Sonra forum kurup ahkam kesiyorlar...
Bazıları bu olayın suyunu çıkartıyor. Sadece Nvidia için değil ellerine aldıkları her ürün için yapıyorlar.
Şu eleman gibi.
Gerçi bu Editör değil İnfluncer olur en fazla. Benim asıl damarıma basan omurgasızlar, kendisini PC ler konusunda lanse edenler... Biraz daha ip ucu bırakırsam anlımın çatına ban yiyecem susuyorum.

İfadeler: 62
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…