Ekran kartı alırken neden AMD tercih edilmiyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Köroğlu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 53
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
7800xt ile hala wattman belasını çekiyorum. Cs2 oynarken rastgele zamanlarda sürücü zaman aşımına uğradı veriyor. 24.9.1 sürücü sürümünde sıkıntı yok. 10 tane falan sürücü denedim. Daha eskileri ve daha yenileri olmak üzere. Sadece 24.9.1 de almıyorum bu hatayı

Wattman sorunu çekiyorsan belleklerini 4000 yerine 3733 UCLK=MCLK olarak kullanmayı deneyebilirsin belki ne dersin? Kullandığınız işlemcinin mimari limitlerini bilmeden veya bilginiz olmadan sistem toplayınca maalesef hata almaya mahkumsunuz

Seni minik çok bilmiş seniii. Zaten öyle kullanıyorum

Seni minik çok bilmiş seniii. Zaten öyle kullanıyorum

BSOD yediğini varsayarsak aldığın hataları da buna bağlayabiliriz. Wattman ekran kartı arızası değildir, sistemde stabil olmayan bir parça varsa da o hatayı alırsın.

Her şey iyi de 24.9.1 sürücüsünün özelliği ne o zaman? Neden bu sürümde sürücü zaman aşımına uğradı hatası almıyorum? Stabil olmayan parçayı tolore mi ediyor? Açıklamanız nedir?

AMD'nin eski hatalarından dolayı yargılıyorlar da yanlış yapıyorlar, AMD çok değişti.

AMD'nin yazılım kısmında sorunu var. Mesela AMD kartta FSR 3 kullanırken başkasının bilgisayarında DLSS kullanınca müthiş fark olduğunu gördüm fakat günümüz şartlarında bence AMD daha mantıklı (zengin değilseniz).

AMD bildiğim kadarıyla FSR 4 ile donanımsal FSR'a geçti. O yüzden artık DLSS ile arasındaki fark yok denecek kadar az.

5000 serisinde AI'ya odaklandılar lakin güç kısmını çok boşladılar. AI tarafı da patlak verirse AMD'ye şans doğar.

Bu yazıyı gördüm ya hocam. CRT alacağım. Monitör masrafından kurtardınız beni.
Ama VGA dönüştürücü kullanacağımız için yine gecikme olacak. OLED panellerde geçikme 1 ms'in altında diye biliyorum.
Ama yine de avantajımız olacak rekabetçi oyunlarda. Bi de gözü yoruyormuş CRT.
Hocam bi de bu CRT'ye bu kadar ilgi varsa nedn üretilmiyor? Anladığım kadarıyla iyi dediğiniz modellerin bile zamanında fiyatı makuldü. Şimdi iyi düzey bir şey çıkarsalar millet kapışacak. Laptopa, telefona gitmez ama monitör olarak iyi. Bi firma yapsa pazarı ele geçirir herhalde.
Hangi editörler hocam?

Güçlü alternatif derken %3-5 salt performans farkından başka bir şey bulamadım fakat NVIDIA da kullandığım o kadar çok özellik var ki vazgeçilmezdir bizim için.

Hocam Nvidia kartların ne farkı var da vazgeçilmez sizin için?
Zaten öne çıkaran DLSS falan. Onları da kullanmıyormuşsunuz.
Ben biraz geriden takip ediyorum da. Tam takip edemiyorum o yüzden farkları bilmiyorum.
Hocam lagsız oyun deneyimi harbi o kadar feragata değiyor mu?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…