İnsanları görüyorum AMD tarafında daha güçlü alternatifi varken insanlar daha pahalı ve diğerine göre daha güçsüz olan ekran kartını alıyor. Şimdi bu insanlara direk enayi demeyelim de bunu niye yapıyorlar? Ne yaptı bu AMD size? Şimdiye kadar ne donanımsal ne yazılımsal hiçbir sorun yaşatmadı bana.
Detaylar
Kim cevapladı?Dexter Moggan
Çalışkan
Eskiden yaşanan driver sorunlarından dolayı güvenmiyorlar. Kafaları rahat olsun istiyorlar kısaca. Yeni serilerinde sıkıntı yok fakat RX 6400 kullandığım dönem drop ve stutterdan oyun dahi oynayamıyordum. NVIDIA'ya geçtikten sonra derdim kalmadı.
Öncelikle büyük bir önyargı var, kimse inkar etmesin. Hayatında AMD deneyimi olmadığı halde kötüleyen tonlarca insan var.İnsanları görüyorum AMD tarafında daha güçlü alternatifi varken insanlar daha pahalı ve diğerine göre daha güçsüz olan ekran kartını alıyor. Şimdi bu insanlara direk enayi demeyelim de bunu niye yapıyorlar? Ne yaptı bu AMD size? Şimdiye kadar ne donanımsal ne yazılımsal hiçbir sorun yaşatmadı bana.
AMD fiyat olarak bir iki seri dışında her zaman fazlasıyla avantajlı ama zamanında sürücü ve yazılımlara önem vermediği için kötü anılıyor. Bu problemler 6000 serisinden sonra neredeyse bitti.
Birde işin alışkanlık kısmı var, NVIDIA kullanmaya alışmış birisinin o şekilde devam etmek istemesini anlarım bu tıpkı IOS'a alışan birinin Android'e geçmemesi gibi ama sırf bu yüzden aradaki fiyat-performans avantajını inkar edenler garip.
Kullanım amacı da burada önemli, NVIDIA Stüdyo sürücüleri ile profesyonel amaçta kullananlar var, onun dışında oyun konusunda AMD'nin eksik kalır yanı yok.
Aynen öyle hocam bu görüşe bende katılıyorum.Öncelikle büyük bir önyargı var, kimse inkar etmesin. Hayatında AMD deneyimi olmadığı halde kötüleyen tonlarca insan var.
- Makaleler
- 3
O %3-5 salt performans farkını 5-10 bin TL ucuza vermesi gibi ufak bir detayı da atlamayalımGüçlü alternatif derken %3-5 salt performans farkından başka bir şey bulamadım fakat NVIDIA da kullandığım o kadar çok özellik var ki vazgeçilmezdir bizim için.
Şuana kadar dediğin gibiydi. 5000 ve 9000 serisini kiyaslarsak AMD kat kat daha fazla satıyor. Tam detayli verileri yakinda goruruz.İnsanları görüyorum AMD tarafında daha güçlü alternatifi varken insanlar daha pahalı ve diğerine göre daha güçsüz olan ekran kartını alıyor. Şimdi bu insanlara direk enayi demeyelim de bunu niye yapıyorlar? Ne yaptı bu AMD size? Şimdiye kadar ne donanımsal ne yazılımsal hiçbir sorun yaşatmadı bana.
Tabi 1080p kartlar henuz gelmedi ve satislari asil etkileyen onlar olacak.