yusakaraa 28

Uzman
Yer
Sakarya
Anakartımın M.2 slotu PCI Express X16'nın biraz aşağısında konumlandırılmış durumda ve ekran katını taktıktan sonra altında kalıyor. Aradaki boşluk oldukça az.

SSD ortalama 45-50 derecelerde çalışıyor, oyun esnasında 55, okuma yazma hızlarını zorlayan 1-2 dakikalık bir testte ise 65-70 dereceye kadar yükseliyor. Riskli sıcaklıklar değil ama donanımlarımın serin çalışmasını seviyor ve tercih ediyorum.
Bu tarz bir soğutucu taktığımda fark görür müyüm yoksa bulunduğu konumda yeterli hava akışı olmadığından hiçbir fark olmaz mı?

Başka soğutucu ve çözüm önerilerine açığım, şimdiden teşekkürler.

Anakart; ASUS Prime B450 M-K II
SSD; Lexar NM710

Dark'ı bilmem. Ben bağlantıdaki ürünü aldım. Bunun kırmızısı da var. Ama Trendyol kargosuna para vermemek için grisini 250 ₺ almıştım.

Renegade SSD'de kullandım. Kendine ait soğutucu bir sistemi var. Ama açıkcası yetmediğini fark ettim. SSD ile neredeyse aynı boyutta, yani sorun çıkarmadı. Ben de bazı oyunlarda 63-64 civarı gördüm. Bu uzun kullanımda o dereceleri 58-59 civarında tutuyor. Ama atıyorum oyun aşağı aldın ve tarayıcıda geziyorsun, bu tarz kullanımda yine 61 gördüğüm oldu. Öyle detaylı test etmedim. Ama böyle kalıcı bir soğutma sağlamıyor. Yani duruma bağlı 1-2 derece oynatıyor gibi duruyor.

Ayrıca 700 ₺ civarı olanlar da var. Ama çok üretimi ve satıcısı olmadığından bu fiyatlarda gibi duruyor.

Bu ürünlerin fanlı modelleri de var. Kasada çirkin durur diye düşünmedim. Bu arada aşağıdaki değil de daha yukarıya doğru kule tipi soğutucuya benzeyen bir model bulmuştum. Bunu örnek amaçlı Trendyol gezerken gördüm.

Bu arada ekran kartı altına sığacağını düşünmüyorum. Videoda da belirtmiş. Ekran kartı üstü için belki bu ürün tercih edilebilir. İleride bakacaklar için ekliyorum.

Amazon üzerinde mesela şunu yeni gördüm. Aslında ilk başta Amazon'dan gri aldığıma benzer bir şey söyleyecektim. Ama yurtdışı ve geç geldiğinden vazgeçtim. Belki bu ürünü alıp deneyebilirim.

Baktıkça daha çok ürün buluyorum.

@Recep Baltaş Aslında bir ara şunlarda 3-5 tane alıp, insanların aldığı giriş, orta seviye sistemlere takmayı dener misiniz? Belki işe yarıyorsa bunları da artık yerelde satmaya başlayan firmalar çıkar.

Son düzenleme:
Ekran kartı altına sığacak ise o tarz sogutucular genel olarak iş görür. 970 EVO Plus ile jonsbo soğutucu kullanıyorum çok nadir oyunlarda 60ı geçtiğini gördüm. Test için ise sıcaklık gene yükselse de stabil bir şekilde yükseliyor o yüzden mantıklı almak. Yeşil forumda ufak bir incelemesini yapmıştım yasak olup olmadığını bilmediğim için link atmıyorum.

Ekran kartı altına sığacak ise o tarz sogutucular genel olarak iş görür. 970 EVO Plus ile jonsbo soğutucu kullanıyorum çok nadir oyunlarda 60ı geçtiğini gördüm. Test için ise sıcaklık gene yükselse de stabil bir şekilde yükseliyor o yüzden mantıklı almak. Yeşil forumda ufak bir incelemesini yapmıştım yasak olup olmadığını bilmediğim için link atmıyorum.

Merhaba jonsbo soğutucuyu satın aldım ama hiçbir yerde cevap bulamadım. Bu soğutucu ekran kartının altında kalan M.2 slotuna uygun mudur? RTX 3070 kullanıyorum.

Merhaba jonsbo soğutucuyu satın aldım ama hiçbir yerde cevap bulamadım. Bu soğutucu ekran kartının altında kalan M.2 slotuna uygun mudur? RTX 3070 kullanıyorum.

Bendeki üstte takılı tam göremiyorum ama M.2'nin üstüne ortalama 0.5cm falan ekliyor gibi duruyor ölçüp denemenizde fayda var. Ben ekran kartının altına çok ısınmayan modeli taktım o yüzden idare ediyor o.