Selamlar,

Ekran kartı 62 dereceye kadar fan çalıştırmıyor. LoL gibi oyunlarda ise sadece Clock Boost yaptığından derecesi yavaş yavaş yükseliyor ve 62 dereceye çıkması uzun sürüyor. Özellikle 60 derecede takılı kalabiliyor. Bu 62 derecedeki limiti 55'e falan düşürmek istiyorum fakat MSI Afterburner gibi uygulamalar kullanmak istemiyorum. Çünkü uygulamayı kapattığımda bir geçerliliği kalmıyor diye biliyorum. Benim istediğim bir eğri yapıp, o eğrinin çalışması için herhangi bir uygulamama açmamak. Bu bahsettiğim şekilde nasıl yapabilirim? Çözümü var mıdır?

Son düzenleme:
Uygulama kullanmadan yapmanız mümkün değil. Ayrıca neden böyle bir şey yapmak istiyorsunuz ki? Kart aşırı ısınmadığı sürece böyle bir şeye ihtiyacınız yok. 60 dereceye kadar fan açmaması da kartın sessiz çalışması için üretici tarafından konulan bir özellik, hiç bir zararı yok.

Uygulama kullanmadan yapmanız mümkün değil. Ayrıca neden böyle bir şey yapmak istiyorsunuz ki? Kart aşırı ısınmadığı sürece böyle bir şeye ihtiyacınız yok. 60 dereceye kadar fan açmaması da kartın sessiz çalışması için üretici tarafından konulan bir özellik, hiçbir zararı yok.

LoL falan oynarken kartın 60 derecede sabit olması canımı sıkıyor. Kart zaten fazlasıyla sessiz asla fan sesi duyulmuyor. Öyle bir sınırda kalıyor ki tam fanlar çalışacak ama o eşiği geçmediği için çalışmıyor ve uzun süre en sınırda kalıyor.

Uygulama olarak da Armoury Crate ve NVIDIA App falan olabilir veya herhangi bir uygulamada olur ama ayarı yaptıktan sonra o ayarın çalışması için o uygulamayı açmak istemiyorum.

LoL falan oynarken kartın 60 derecede sabit olması canımı sıkıyor. Kart zaten fazlasıyla sessiz asla fan sesi duyulmuyor. Öyle bir sınırda kalıyor ki tam fanlar çalışacak ama o eşiği geçmediği için çalışmıyor ve uzun süre en sınırda kalıyor.
Tamam da sınırı 55'e indirince de 55'de takılı kalacak 😂Sınıra kadar pasif soğutmayla 60'a kadar gelip 61 olduğunda fan açtığından 60'a geri düşüyor, sınırı 55 yaparsanız da 56 olunca fan açmaya başlayıp 55'de takılı kalacak 😂 Niye takıldınız ki buna?

Tamam da sınırı 55'e indirince de 55'te takılı kalacak 😂sınıra kadar pasif soğutmayla 60'a kadar gelip 61 olduğunda fan açtığından 60'a geri düşüyor, sınırı 55 yaparsanız da 56 olunca fan açmaya başlayıp 55'te takılı kalacak 😂 niye takıldınız ki buna?

Fan açtığında 45'e kadar düşüyor. Sonra tekrar yavaş yavaş 60'lara çıkıyor. Bu yüzden 55'e indirdiğimde 55'e daha rahat çıkacağından fan açıp 45'e düşünce kapar ama 62 olunca 60 takılı kalıyor. 55 olunca 52-53 takılı kalmayacaktır.

Fan açtığında 45'e kadar düşüyor. Sonra tekrar yavaş yavaş 60'lara çıkıyor. Bu yüzden 55'e indirdiğimde 55'e daha rahat çıkacağından fan açıp 45'e düşünce kapar ama 62 olunca 60 takılı kalıyor. 55 olunca 52-53 takılı kalmayacaktır.
Hayır benim anlamadığım neden böyle bir şey istediğiniz? O seviyede bir fan açmanın sesini dahi duymazsınız, fanlara ya da karta da bir zararı yok, zaten üreticinin koyduğu bir özellik. Neyse dediğim gibi uygulama olmadan yapmanız mümkün değil. Afterburner yerine de sadece fan kontrolü için Fan Control yazılımını kullanabilirsiniz.

Ekleme: Çok çok istiyorsanız ekran kartının biosunu editleyerek böyle bir şey yapabilirsiniz ama riskli bir işlem, kartı brick etme ihtimaliniz var, benim de nasıl yapılacağı hakkında pek bilgim yok. En mantıklı ve güvenli yol bir uygulama kullanmak.

Hayır benim anlamadığım neden böyle bir şey istediğiniz? O seviyede bir fan açmanın sesini dahi duymazsınız, fanlara ya da karta da bir zararı yok, zaten üreticinin koyduğu bir özellik. Neyse dediğim gibi uygulama olmadan yapmanız mümkün değil. Afterburner yerine de sadece fan kontrolü için fan Control yazılımını kullanabilirsiniz.

Sesten falan değil. Tamamen kartın basit bir uygulamada dahi Clock Boost yaptığından yavaş yavaş sıcaklığı yükseliyor ve 60'da uzun bir süre takılıyor. Oysaki 60'da açsa bile yeterli ama 62'ye kadar bekliyor ve 62 olmasıda uzun sürüyor. Bu yüzden boşuna 60 derecelerde uzun süre çalışmış oluyor. Oysa bir fan çalıştırsa bir dakika bile yeterli olur sonra yine kapasın.

Sesten falan değil. Tamamen kartın basit bir uygulamada dahi Clock Boost yaptığından yavaş yavaş sıcaklığı yükseliyor ve 60'da uzun bir süre takılıyor. Oysaki 60'da açsa bile yeterli ama 62'ye kadar bekliyor ve 62 olmasıda uzun sürüyor. Bu yüzden boşuna 60 derecelerde uzun süre çalışmış oluyor. Oysa bir fan çalıştırsa bir dakika bile yeterli olur sonra yine kapasın.
Dediğinizi anladım zaten ama kartın 60 dereceye çıkması bir sorun teşkil etmiyor ki? O yüzden anlam veremedim 😂 Neyse konuyu uzatmayayım, dediğim gibi kartın biosunda değişiklik yaparak istediğiniz gibi bir şey yapabilirsiniz ama tehlikeli bir işlem ve hiç bir mantığı yok. Uygulamadan ayarlamaya devam edin bence.

Düzenleme: Araştırdığım kadarıyla biosu düzenleyerek fan eğrisi değiştirmek de teknik olarak mümkün olsa da pratikte mümkün değilmiş. İsterseniz siz de araştırın ama Afterburner, Fan Control gibi uygulamaları kullanmak zorundasınız gibi görünüyor.