Bence normal değil hocam. Konsoldan PC tarafına geçeli 1.5 sene oldu dürüst olmak gerekirse hiçbir şeyden anlamadığım halde bu fiyatlar bana çok absürt geldi. Birde dikkatimi çeken bir konu yetkili satıcılarda bile fiyat farklarının çok olması. Asus modellerde Asus yetkili satıcısı ibaresi olan satıcılarda bile arada 4 bin TL fark var. Kafalarına göre kâr ekliyorlar resmen. Örneğin siz araba alacaksınız BMW marka ve yetkili satıcısı Borusan ve Özgörkey diyelim. İki firma arasında absürt farklar göremezsiniz.Ülke ekonomisi öyle bir noktada ki normal mi, değil mi anlayamıyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?Bu ekonomide ne kadar mümkün olabilir ki. Yıllardır bulunduğum bölgeye fiber gelsin diye uğraştım, en sonunda pes ettim ve bu sene evimin yanına yapılan büyük sitenin müteahhiti başvurdu diye fiber getirdiler. Bütün firmalar aç gözlü, gerçekten müşteri memnuniyeti önemsense ben başvurduğumda 10 sene öncede gelirdi. Yıl 2026 olmuş yeni geliyor şimdide fiyatlar yüzünden bağlatmak zor geliyor.Bence herkesin elinin altında yerel AI olmalı ve onu çalıştıracak güçte cihazı en azından orta halli olmalı.
Utku92 15
Üstün
- Makaleler
- 1
PC'de yerelde çalışacak ama güçlü cihaz olması lazım, internetsiz çalışıyor.Bu ekonomide ne kadar mümkün olabilir ki. Yıllardır bulunduğum bölgeye fiber gelsin diye uğraştım, en sonunda pes ettim ve bu sene evimin yanına yapılan büyük sitenin müteahhiti başvurdu diye fiber getirdiler. Bütün firmalar aç gözlü, gerçekten müşteri memnuniyeti önemsense ben başvurduğumda 10 sene öncede gelirdi. Yıl 2026 olmuş yeni geliyor şimdide fiyatlar yüzünden bağlatmak zor geliyor.
Sistemim iyi, muhtemelen çalıştırır ama neden anlamadım.Bence herkesin elinin altında yerel AI olmalı ve onu çalıştıracak güçte cihazı en azından orta halli olmalı.
Utku92 15
Üstün
- Makaleler
- 1
Modelin tamamının VRAM'e sığması gerekiyor.Sistemim iyi, muhtemelen çalıştırır ama neden anlamadım.
Konunun ilk mesajı üzerinden değil ama genel olarak ekran kartı fiyatlarını ele alınca fiyatları normal değil derim. Bunu döviz, enflasyon ile açıklamak mümkün değil ki zaten adamlar en baba indirimler yapıldığında bile bu işten para kazanıyor. Diğer bir kıyas yöntemi ise hem marka/model olarak segmentin önceki jenerasyonları ile fiyat kıyaslaması yaptığınızda bile her seferinde ülkemiz satıcılar kat kat fiyatı arttırdıklarını görürsünüz.
arkadaşlar bir şey soracağı ps5 ve bilgisayarımı satop 5070 sıfır sistem dizmeye çalışıyorum ama bir yandanda 2.el sitelerinden 4070 super falan olursa takas yapmya çalışıyorum mantıklı mı sizce yoksa satılmasını bekleyip sıfır 5070 mi almalıyımKonunun ilk mesajı üzerinden değil ama genel olarak ekran kartı fiyatlarını ele alınca fiyatları normal değil derim. Bunu döviz, enflasyon ile açıklamak mümkün değil ki zaten adamlar en baba indirimler yapıldığında bile bu işten para kazanıyor. Diğer bir kıyas yöntemi ise hem marka/model olarak segmentin önceki jenerasyonları ile fiyat kıyaslaması yaptığınızda bile her seferinde ülkemiz satıcılar kat kat fiyatı arttırdıklarını görürsünüz.
Yurtdışı satış fiyatları ve vergileriyle hesaplandığında zaten şu anki fiyatların çok altında olması gerekiyor. Gerçekten serbest piyasa dönüyor herkes keyfine göre kâr ekliyor. Maliyetlerini fiyatlara inanılmaz yansıtıyorlar. Bu fiyatlar hepsiburada ve amazon üzerindeki satıcıların fiyatları. MediaMarkt gibi teknoloji mağazalarının fiyatları söz konusu bile değil, inanılmaz fiyatlara satıyorlar. Bunlara bir yönetmelik yayınlansa bu fiyatlarda satmaları yasaklansa piyasa kontrol edilse bu fiyatlar inanılmaz düşer.Konunun ilk mesajı üzerinden değil ama genel olarak ekran kartı fiyatlarını ele alınca fiyatları normal değil derim. Bunu döviz, enflasyon ile açıklamak mümkün değil ki zaten adamlar en baba indirimler yapıldığında bile bu işten para kazanıyor. Diğer bir kıyas yöntemi ise hem marka/model olarak segmentin önceki jenerasyonları ile fiyat kıyaslaması yaptığınızda bile her seferinde ülkemiz satıcılar kat kat fiyatı arttırdıklarını görürsünüz.
4070 Super ve 5070 arasında inanılmaz farklar gözükmüyor benchmark’ta. VRAM benim için önemli derseniz 4070 Super tercih edilebilir. Onun dışında her FPS benim için önemli bütçe sıkıntım yok VRAM de çok önemli değil derseniz 5070 alınabilir.arkadaşlar bir şey soracağı ps5 ve bilgisayarımı satop 5070 sıfır sistem dizmeye çalışıyorum ama bir yandanda 2.el sitelerinden 4070 super falan olursa takas yapmya çalışıyorum mantıklı mı sizce yoksa satılmasını bekleyip sıfır 5070 mi almalıyım
Sence 9070 veya 9070 xt almak istesem mantıklı olur mu senceYurtdışı satış fiyatları ve vergileriyle hesaplandığında zaten şu anki fiyatların çok altında olması gerekiyor. Gerçekten serbest piyasa dönüyor herkes keyfine göre kâr ekliyor. Maliyetlerini fiyatlara inanılmaz yansıtıyorlar. Bu fiyatlar hepsiburada ve amazon üzerindeki satıcıların fiyatları. MediaMarkt gibi teknoloji mağazalarının fiyatları söz konusu bile değil, inanılmaz fiyatlara satıyorlar. Bunlara bir yönetmelik yayınlansa bu fiyatlarda satmaları yasaklansa piyasa kontrol edilse bu fiyatlar inanılmaz düşer.
4070 Super ve 5070 arasında inanılmaz farklar gözükmüyor benchmark’ta. VRAM benim için önemli derseniz 4070 Super tercih edilebilir. Onun dışında her FPS benim için önemli bütçe sıkıntım yok VRAM de çok önemli değil derseniz 5070 alınabilir.