atakan361

Uzman
Yeni bilgisayar kullanıcısıyım. YouTube vs gibi şeylere tıkladıktan sonra MSI Afterburner üzerinden baktığımda ekran kartımın kullanımı yüzde yüz olup sonra birden düşüyor. Tekrar çıkıyor ve sonra tekrar düşüyor. Ekran kartına zarar verir mi? Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir format çak derim, virüs girmiş olabilir. Format atacağın zaman USB'den atmanı tavsiye ederim öyle temiz kurulum oluyor.

İnsanlar virüs programı ile tara falan diyor da ben direk format atmanı öneririm hocam.

Artı -2 Eksi
Yeni bilgisayar kullanıcısıyım. YouTube vs gibi şeylere tıkladıktan sonra MSI Afterburner üzerinden baktığımda ekran kartımın kullanımı yüzde yüz olup sonra birden düşüyor. Tekrar çıkıyor ve sonra tekrar düşüyor. Ekran kartına zarar verir mi? Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Laptop mu yoksa masaüstü mü? Belki de işlemcinin ekran kartını kullanıyordur.

Bilgisayarına aşırı kaynak tüketen bir mining virüsü bulaşmış olabilir mi acaba? Malwarebytes ve Kaspersky Free ile bir tarat bakalım bir şey var mı önce onu öğrenelim.

Ekran kartın ve işlemcin ne? Bazı uygulamalarda donanım hızlandırması vardır, ekran kartındanda güç alır.

Görev Yöneticisini aç. Performans sekmesine gir. CPU üzerine sağ tıkla, Görüntülez>GPU'ya tıkla tik at. GPU sekmesi açılınca ona tıkla, oradan izle bakalım hangi grafik oynuyor. Ona göre yorum yapalım.

Ekran kartım rtx 4060ti işlemcim i5 12400f sorunum şöyle bir google, youtube ya da herhangi bir dosya açtıgımda msi after burner üzerinden baktığımda gpu ve memory kısmı fulleniyor sonra düşüyor tekrar fulleniyor bunu 5-6 defa yapıyor sonra 2-3 dakika kadar ekrana dokunmadan boş boş baktım ve o süreçte ekran kartı kullanımı normaldi.

Ekran kartım rtx 4060ti işlemcim i5 12400f sorunum şöyle bir google, youtube ya da herhangi bir dosya açtıgımda msi after burner üzerinden baktığımda gpu ve memory kısmı fulleniyor sonra düşüyor tekrar fulleniyor bunu 5-6 defa yapıyor sonra 2-3 dakika kadar ekrana dokunmadan boş boş baktım ve o süreçte ekran kartı kullanımı normaldi.
Tamam dediğimi yap. Grafik kartının %100 kullanımı hiçbir şey ifade etmiyor. Tam olarak hangi işlemi gerçekleştiriyor onu öğrenmemiz lazım. O yüzden Görev Yöneticisi'nden izlemen lazım. Şuna benzer bir grafiğe bakıyor olmalısın. Şu an işteyim kendim ekran görüntüsü paylaşamıyorum. Çözüldü: Görev yöneticisinde GPU değerleri yok | Technopat Sosyal Çözüldü: Görev yöneticisinde GPU değerleri yok | Technopat Sosyal 1.360 × 768