Oyunlarda %99 kullanıma çıkıyor, 80-85 derece aralığında takılıyor. Bu normal mi? Boştayken kullanım %5'lere düşüyor ve 40 derecelerde takılıyor (driverlar güncel). Gigabyte RTX 3060'ım var.

Bahsettiğiniz oyunlarda %99 GPU kullanımı ve 80-85 derece gayet normal. Aynı şekilde boşta 40 derece de normal gibi görünüyor.

40 derecenin altına düşmek için şunları deneyebilirsiniz:

• Ekran kartınızın termal macununu yenilemeyi deneyebilirsiniz.
  • Mesh kasaları tercih edebilirsiniz.
  • Fan ayarlarını BIOS üzerinden biraz daha agresif ayarlayabilirsiniz.
  • Kasanızda yeterli hava akışı olduğundan emin olun (ön tarafta hava girişi, arka/üst tarafta çıkış).
  • Oda sıcaklığı yüksekse doğal olarak GPU sıcaklıkları da birkaç derece artar, ortam serinletmek fayda sağlayabilir.

Bahsettiğiniz oyunlarda %99 GPU kullanımı ve 80-85 derece gayet normal. Aynı şekilde boşta 40 derece de normal gibi görünüyor.

40 derecenin altına düşmek için şunları deneyebilirsiniz:

• Ekran kartınızın termal macununu yenilemeyi deneyebilirsiniz.
  • Mesh kasaları tercih edebilirsiniz.
  • Fan eğrisini MSI Afterburner üzerinden biraz daha agresif ayarlayabilirsiniz.
  • Kasanızda yeterli hava akışı olduğundan emin olun (ön tarafta hava girişi, arka/üst tarafta çıkış).
  • Oda sıcaklığı yüksekse doğal olarak GPU sıcaklıkları da birkaç derece artar, ortam serinletmek fayda sağlayabilir.

Teşekkür ederim hocam.

Oyunlarda %99 kullanıma çıkıyor, 80-85 derece aralığında takılıyor. Bu normal mi? Boştayken kullanım %5'lere düşüyor ve 40 derecelerde takılıyor (driverlar güncel). Gigabyte RTX 3060'ım var.
Forza Horizon 5, Metro: Last Light Redux, Metro 2033 Redux'ta denedim hocam.
Kullanım yüzdesi normalde sıcaklıklar fazla geldi. Kartın bakımını en son ne zaman yaptınız?

Kartının bakımını hangi aralıklarda yapıyorsun? Sıcaklık değerleri çok yüksek geldi bana. Kartın bakımlıysa ve bu şekilde değerler alıyorsan undervolt yapmanı öneririm. Sıfır olarak aldığım 4070ti Super kartım 76-80 dereceleri görüyordu çoğu oyunda. Fazla geldiği için youtube'da birkaç video ile karşılaştırdım ve benim kartımın +10 derece daha fazla ısı ürettiğini gördüm. Birkaç araştırma ile undervolt yapıp göze alınabilecek 3-5 fps düşüşüyle sorunu çözdüm. Çok ağır oyunlarda bile 68 dereceyi geçmiyor.

Bakım yaptırmadım hocam 2 yıldır kullanıyorum arada kasayı temizliyorum. Kasayı temizleyeli de yaklaşık 1-1.5 ay oluyor.
2 yıldır bakım yapmadıysanız sıcaklıklar aslında normal.

Bakım yapmanız iyi olur.

Şu sebeple diyorum OC yaptığım ve yük altında 270W çekebilen Asus Dual 3060TI ekran kartım max 75 derece görüyordu.

Bakım yaptırmadım hocam 2 yıldır kullanıyorum arada kasayı temizliyorum. Kasayı temizleyeli de yaklaşık 1-1.5 ay oluyor.
Ayrıca şunuda belirteyim. 2 yıldır bakım yapmadığınız için muhtemelen hotspot uçmuştur.