Yani hocam genel bakım yapıp ve stok fanı değişsem düzelme ihtimali yok mu?

Zaten epeydir yapmadığını söylediğini hatırlıyorum stok fanı değişmekten çok genel bakım daha etki eder. Özellikle GPU zaten stok soğutucudan bağımsız kendi soğutmasına güvenir.

MSI RTX 4060 hocam.

5070 veya 9060 XT.

Aynı model değil fakat kasa modeli birebir aynı, bak bu kadar basit. Adamın kullandığı izopropili kullanmana bile gerek yok çok korkuyorsan kulak çubuğu yardımıyla iyice sil ve yenile yine etkisi olur.

Hocam zor bir işlem gibi duruyor. Bizim mahalle bilgisayarcıları bile altından kalkamaz büyük ihtimal.

Sanmam. Faz değişimli ped alıp kesip koyacaksınız alt tarafı. Ha oyundayken HWiNFO kullanıp GPU verilerini atarsanız bir de VRM MOSFET için kullanılan pedlerin durumuna bakarız.

Mevcut durum bu:
17843025347317259337154827687930.webp

Arada ne kadar fark yaratacağına istersen örnek vereyim. benim kart modelim ASUS ROG STRIX 6700 XT zaten bu modelde soğutma bakımından o modelde en iyi 3 kartlarından biri. Benim Hotspot'um 92 dereceydi ve sıcaklık ise 75-80'lere kadar gelmişti.
Bende hazır ekstra SSD takacağım diye sisteme ekran kartını da söktüm 5 dakika mı bile almadan idareten MX5 sürdüm ve sonuç bu:

1784302496393.webp

Hocam zor bir işlem gibi duruyor. Bizim mahalle bilgisayarcıları bile altından kalkamaz büyük ihtimal.

Eğer gidersen adama da böyle anlatma yani ne de olsa zor sanıyor diyerek kazık fiyat çıkarırlar işlem aşırı basit. Eğer gidersen de mutlaka kasayı da temizlet.

Arada ne kadar fark yaratacağına istersen örnek vereyim. Benim kart modelim ASUS ROG STRIX 6700 XT zaten bu modelde soğutma bakımından en iyi 3 kartdan biri. Benim Hotspot'um 92 dereceydi ve sıcaklık ise 75-80'lere kadar gelmişti.
Bende hazır ekstra SSD takacağım diye sisteme ekran kartını da söktüm 5 dakika mı bile almadan idareten MX4 sürdüm ve sonuç bu:

Eki Görüntüle 266486

Eğer gidersen adama da böyle anlatma yani ne de olsa zor sanıyor diyerek kazık fiyat çıkarırlar işlem aşırı basit. Eğer gidersen de mutlaka kasayı da temizlet.

MX4 ne kadar dayandı hocam?