Şişman Adam 43

Kategori Yetkilisi
Hukuk Moderatörü
Makaleler
5
Yer
Ankara
Merhaba arkadaşlar,

Geçen kasam için RGB fan satın almıştım. Bunları kasama monte ettikten sonra mevcut fanlarım boşta bekleyecek. Kasama monte edebileceğim başka bir yer yok normalde. Ama mevcut fanlarımın boşta beklemesini de pek istemiyorum.

Ya bu sitede ya da yeşil sitede kullanıcının birinde görmüştüm. Tam olarak ekran kartının altına denk gelecek bir hizada, ekran kartı fanları gibi havayı ekran kartına doğru üfleyecek şekilde, bir aparat ile 2 adet fan monte etmiş. Sanırım ekran kartını daha iyi soğutmayı hedeflemiş.

Böyle bir apart var mı? Varsa adı nedir? Kullanıldığında istenilen performansı alıyor muyuz? Önerir misiniz, yoksa uğraşmaya değmez mi?

Ekran kartımın soğutmasından normalde memnunum. Sadece mevcut fanlarımın boşta beklemesini istemiyorum. Boşta duracağına ve iyi bir performans alacaksam bu şekilde kullanmayı tercih ederim.

Böyle bir aparat var anakarta bağlanan eğer anakartta yeriniz varsa işinizi görür.

@cyberblugy, anakart üzerinde bir başka PCIe slotuna mı takılıyor bu? Ama resimlerde anakarta takıldığını gösteren bir ibare bulamadım.

Şayet anladığım gibi ise anakartımda ikinci bir PCIe slotu var. Kullanabilirim yani.

Bu üründen bahsediyorsun sanırım? Kendim ekran kartının altına 2 tane Noctua NF-A12x15 ekledim bir faydası olmadı.

Ekran görüntüsü 2024-04-28 132355.webp

Evet evet, tam olarak buna benzer bir şey.. Hiç mi fark ettirmedi ısı derecelerini? 1 derece bile mi?
Oynadığım oyunda en yüksek 65 dereceyi görüyordu. Fan ekli şekilde yine 65 dereceyi gördüğünden fanları iptal ettim. Kasada ekran kartı aşağıdan havayı direkt tahliye edebiliyor. Bu yüzden fan işe yaramamış olabilir. Daha farklı kasalarda iş görür mü bilemiyorum.

Oynadığım oyunda en yüksek 65 dereceyi görüyordu. Fan ekli şekilde yine 65 dereceyi gördüğünden fanları iptal ettim. Kasada ekran kartı aşağıdan havayı direkt tahliye edebiliyor. Bu yüzden fan işe yaramamış olabilir. Daha farklı kasalarda iş görür mü bilemiyorum.
Yine de ürünün bir linkini veya tam adını söyleyebilir misin?