En büyük şımarıklığım RAM ve SSD tarafında oldu mesela benim, RAM'lere OC basacağım kafasıylan kaç paraysa kaç para deyip aldım, SSD de kaliteli bilindik marka olsun depolama problemi yaşatmasın diye.

@CRT_User
Şuna bak : Bu fiyata MSI Gaming Trio 5090 Satılıyordu. Tebilondan 19.400'liraya aldım olmuş 128bin bu ne saçmalık ?

Eki Görüntüle 279830
Ben de SSD konusunda 980 Pro 1 TB almıştım. 970 Evo Plus 512 GB da eskiden vardı. Sword X fare, Lancool 216 kasa, 4K ASUS OLED de benim önemli görüp yatırım yaptıklarım. Yoksa söylemesi ayıp Astral 5090 alacak bütçem de kart limitim de var. Mesela f/p meselesi.

Masaüstü serüvenini biraz erken bitirmişsin. Tam o dönemde Core 2 Duo ve Quad'lar, GeForce 8-9 serisi, GTX 200'ler, Radeon HD 4000'ler derken PC uçuşa geçiyordu. Windows 7, SSD'lerin yaygınlaşması, DX11 derken 2009-2010 civarı.

Laptopta kader belli. İlk birkaç söküp takışta dikkat ediyoruz, sonra bir vida eksiliyor, plastik tırnaklardan biri kırılıyor, kasada hafif boşluk oluşuyor... Birkaç bakım sonra cihaz külüstür araba restorasyonuna dönüyor. :D

Eksik vida olayını çok yaşadım, erken bunama belirtisi mi diye bir ara kafayı sıyırıyordum de yalnız olmadığımı sorup öğrenince gönlüm ferahladıydı. Laptoplar ama biraz daha ince işçilik istiyor tabii masaüstüne göre zorluk seviyesi artırılmış gibi baktım hep. Eh işte askere git gel sonra iş hayatı bilmem ne taşın zart zurt derken laptop hep hayat kurtarıcı oldu. Yerleşik düzene adam gibi geçince işte evler alınınca artık göçebe hayatı bırakıp ekinlerimizi kendimiz biçer hale geldik.

Ben de SSD konusunda 980 Pro 1 TB almıştım. 970 EVO Plus 512 GB da eskiden vardı. Sword X fare, Lancool 216 kasa, 4K ASUS OLED de benim önemli görüp yatırım yaptıklarım. Yoksa söylemesi ayıp Astral 5090 alacak bütçem de kart limitim de var. Mesela F/P meselesi.

Konu para pul değil zaten, bizimkisi bir tercih meselesi, mecburiyet değil. Yaşlar ilerledikçe konfor ihtiyacı daha da artıyor risk iştahı iyice azalıyor. İncelemeler yapmadan-etmeden-okumadan 20'li yaşlardaki delikanlılar gibi olamıyoruz.

@CRT_User

İncelemeler yapmadan-etmeden-okumadan 20'li yaşlardaki delikanlılar gibi olamıyoruz.
Paranın hakkını vermek asıl mesele zaten, direkt paranın kendisi değil mesele.

İnceleme yapmadan en ucuzu aldım geçtim valla hocam ama fiyatı iyi diye ve 5080 diye :)

Bir çılgınlık yapıp GeForce 60 serisinde tepe, hatta sıvı soğutmalı model çekebilirim.

Paranın hakkını vermek asıl mesele zaten, direkt paranın kendisi değil mesele.

İnceleme yapmadan en ucuzu aldım geçtim vallahi hocam ama fiyatı iyi diye ve 5080 diye :)

Bir çılgınlık yapıp GeForce 60 serisinde tepe, hatta sıvı soğutmalı model çekebilirim.

Aslında çok gerek de yok ona, UV+OC performansına bakmak lazım çıktıklarında.

Aynı şekilde UV performansı iyiyse boş para mevzusuna döner ama o nesil takoz nesil çıkarsa pamuk eller cebe eli mahkum.

Bize ne kadar alan tanıyabileceklerine bağlı bu iş biraz. Elimizde olmayan ve gene onların insafına kalan bir konumda olmaktan çıkamayacağız.

Aslında çok gerek de yok ona, UV+OC performansına bakmak lazım çıktıklarında.

Aynı şekilde UV performansı iyiyse boş para mevzusuna döner ama o nesil takoz nesil çıkarsa pamuk eller cebe eli mahkum.

Bize ne kadar alan tanıyabileceklerine bağlı bu iş biraz. Elimizde olmayan ve gene onların insafına kalan bir konumda olmaktan çıkamayacağız.
Yani Blackwell UV konusunda çok iyi olduğu için en ucuzu almak mantıklıydı. Ama mesela 40 serisinde UV potansiyeli bu kadar iyi değil.

Ben zaten tepe model alırsam UV değil OC yaparım, doğru düzgün FPS farkı yok ama bazen çok güç çektiğini görünce bile mutlu oluyorum😁

Yani Blackwell UV konusunda çok iyi olduğu için en ucuzu almak mantıklıydı. Ama mesela 40 serisinde UV potansiyeli bu kadar iyi değil.

Ben zaten tepe model alırsam UV değil OC yaparım, doğru düzgün FPS farkı yok ama bazen çok güç çektiğini görünce bile mutlu oluyorum😁
5080'e 450 watt custom bios basanlar var 3200MHZ tam güçte çektiriyor adamlar, neler neler yayınlandı da onlar işte hep benchmark oyunculuğu.

5080'e 450 watt custom bios basanlar var 3200MHZ tam güçte çektiriyor adamlar, neler neler yayınlandı da onlar işte hep benchmark oyunculuğu.
Bunlar var hocam 500W da görürüz. İnanırım ama günlük kullanımda ne kadar yeri var? 5080, 5090 kadar riskli değil ama bu 12VHPWR güven vermiyor.

Vermiyor işte platform problemli o yüzden en iyisinin bir tık altında şimdilik devam.
Yalnız işin şakası sonraki jenerasyonda AMD' nin de bu neural işleri yapan çekirdekleri eklemesi ve üst segment ile daha fazla rekabet edeceği söyleniyor? Şans verilir eğer ciddi fiyat avantajı olursa hocam ne dersin? @Yakuza