Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AMYFM

Gelişen
Masaüstü bilgisayarımın işlemcisi ve ekran kartının macununu yeniledim. Şimdi fanlar çalışıyor ekran kartının ışığı falan yanıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. Anakarttan işlemci ve ekran kartı hariç başka hiçbir şey çıkarmadım. Ekran kartını çıkarıp takarken bayağı zorlandım klipsinden dolayı. Hatta klips kırıldı. Diğer yuvalara da takıyorum olmuyor. RAM'leri de söküp taktım statik elektriği de aldım görüntü vermiyor. Sorun ne olabilir? Ekran kartına zarar vermiş olabilir miyim çıkarıp takarken?

Son düzenleme:
Çözüm
Anakart 4. Slotluysa Soldan 2. Slota tek RAM takın BIOS sıfırlayıp açın sistemi, yine görüntü vermezse işlemci soğutucusunu biraz gevşetin, sonuç alamazsanız işlemciyi söküp pinlerde eğilme veya macun kalıntısı var mı kontrol edin.

Ekran kartının güç bağlantısının tam oturduğundan emin olun, bunları yaparkan kasayı yan yatırın, öyle kalsın.
Anakart 4. Slotluysa Soldan 2. Slota tek RAM takın BIOS sıfırlayıp açın sistemi, yine görüntü vermezse işlemci soğutucusunu biraz gevşetin, sonuç alamazsanız işlemciyi söküp pinlerde eğilme veya macun kalıntısı var mı kontrol edin.

Ekran kartının güç bağlantısının tam oturduğundan emin olun, bunları yaparkan kasayı yan yatırın, öyle kalsın.

Çözüm
Hiçbir slotta çalışmıyorsa ekran kartında sorun olma olasılığı yüksek hocam anlık açılıp kapanmanın birden fazla sebebi olabilir. Ekran kartınızı en kötü bir bilgisayarcıya götürüp denemenizi tavsiye ederim. Ekran kartı ile birlikte tüm sistemi götürüp kalan parçaları da başka bir ekran kartı ile test etmeniz yararlı

Yarın götüreceğim hocam bilgisayarcıya. İşlemciyi aptal gibi yanlış takmışım pinler yamulmuş. İşlemciyi çıkarıp çalıştırdığımda bilgisayar açık kalıyor. İşlemciyi taktığımda saniyesinde resetliyor kendini. İşlemci de zarar görmüş müdür? Hem anakart hem işlemci mi değişmesi lazım şimdi :(

Yarın götüreceğim hocam bilgisayarcıya. İşlemciyi aptal gibi yanlış takmışım pinler yamulmuş. İşlemciyi çıkarıp çalıştırdığımda bilgisayar açık kalıyor. İşlemciyi taktığımda saniyesinde resetliyor kendini. İşlemci de zarar görmüş müdür? Hem anakart hem işlemci mi değişmesi lazım şimdi :(

2. sefer söküp taktığınızda işlemciyi söktüyseniz o zamanda zarar görmüş olabilir işlemci pinler yamulduğunda bazen tamir oluyor, anakartlar genelde pek zarar görmüyor bu durumdan anladığım kadarıyla şu an sizin işlemci ve ekran kartınız hasarlı olabilir. Ne olur ne olmaz tüm parçaların tek tek denenmesinde yarar var geçmiş olsun hocam.

Masaüstü bilgisayarımın işlemcisi ve ekran kartının macununu yeniledim. Şimdi fanlar çalışıyor ekran kartının ışığı falan yanıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. Anakarttan işlemci ve ekran kartı hariç başka hiçbir şey çıkarmadım. Ekran kartını çıkarıp takarken bayağı zorlandım klipsinden dolayı. Hatta klips kırıldı. Diğer yuvalara da takıyorum olmuyor. RAM'leri de söküp taktım statik elektriği de aldım görüntü vermiyor. Sorun ne olabilir? Ekran kartına zarar vermiş olabilir miyim çıkarıp takarken?
PC'yi başlattığında ekran gelmiyorsa şu aşağıdaki 3 elemandan biri veya birden fazlası sorunlu demek.

• İşlemci
  • Ekran Kartı
  • RAM

RAM'leri iyice slotlara oturttuğuna emin misin? RAM yoksa veya anakart algılayamıyorsa bilgisayar aynen dediğin gibi çalışır fakat asla görüntü gelmez, windows bile açılmaz.

Kulaklığın klavyenin ve farenin ışıkları falan bilgisayar başladıktan 3-4 saniye sonra söner ve windows ekranına gelince tekrar açılır. Ekipmanlarının ışıkları yanıyor mu? Win+shift+B yap bip sesi duyarsan bu demek oluyor ki bilgisayar windowsa geliyor fakat ekran yok diyor. Bu sana ekran kartının zarar gördüğünü söyler. Monte ederken fazla güç uyguladıysan PCI-e bağlantısına belki bir zarar vermiş olabilirsin, bilemeyiz. Elektronik bu, narin şeyler.

İşlemci veya RAM'de bir hata varsa bilgisayar çalışmaya başlar fakat görüntü gelmez, sadece ekran kartında bir problem varsa bilgisayar windows masaüstüne gelir sadece ekran vermez bu diğer parçaların iyi çalıştığını söyler.

İşlemcinin mesela RAM için olan pinleri yamulduysa veya zarar gördüyse yine ekran gelmez. İşi temiz yaptığından emin olmamız lazım.

Diğer devre elemanlarında sorun olduğunu düşünmüyorum SSD'de falan. PSU'da da değildir.

Son düzenleme: