Geçtiğimiz haftalarda arkadaşım bunu yeterince tecrübe etmek zorunda kaldı. Ekran kartında güç girişi sadece bir tane varsa ve güç kullanımı yüksekse, almanı tavsiye etmiyorum. RTX 2060 kullanan bir arkadaşım, fazla güç çeken girişe normal, diğer girişe ise SATA dönüştürücü ile 2 hafta boyunca 50-60W güç vermişti. Kabloda ısınma ya da başka bir sorun olmadı. Fakat kendini sağlama almak için dünden önceki gün PSU aldı. Kısaca, kısa vadeli ve düşük güçte bir kullanım olacaksa, ekran kartını zorlamayacaksan olabilir. Ama garantisi yok. Konuyu burada bırakıyorum.
Evet...Direkt başka PSU kullanmak
Açıkçası bu tarz dönüştürücü tarzı çözümlerin hiçbirine güvenmiyorum ben, çünkü PC bunu bilmiyor. Yani mesela 180W çeksin anlık o GPU, PC demiyor ki 150'yi sağlam 8 pinden alayım kalanı diğerinden alayım diye, Muhtemelen 30W PCI-e slotundan çeker, kalanını 90-60 da bölebilir 80-70 de bölebilir. Bu dengesizliğe de benim içim sinmezdi şahsen.
Ki her şeyin ötesinde kart 160W falan çekmeyecek, daha fazla çekecek. Sadece tek 8 kullanan 2060 Gaming Z'nin testlerdeki güç tüketimi 205W. ROG onun altında kalmayacaktır. Anlık spikelara girmiyorum bile.