Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
4
Merhaba, Gigabyte RTX 4070 Gaming OC ekran kartım var. Bunun içerisinden 12 pin girişli ve 8 + 8 pin çıkışlı bir NVIDIA PCI-e kablosu çıkıyor.

1704134010984.webp

Bu kabloyu kullanmam durumunda Corsair RM850e güç kaynağından çıkan 2 kablo ile bağlamam gerekiyor.

1704134022876.webp

Yukarıdaki resimde görüldüğü üzere; PSU'ya taoplamda 16 pin bağlamak gerekiyor bu yüzden böyle bir yöntem kullanmak gerekiyor. Yeşil ile işaretlediğim kablo da boşta kalıyor.
Aşağıdaki yöntemde ise PSU'nun içinden çıkan PCI-e kablosu ile GPU girişi ile direkt bağlanabiliyor. (bu yöntemle GPU içinden çıkan NVIDIA kablosunu kullanmamış oluyorum)

1704134031218.webp

Özetlemek gerekirse bu 2 yöntemden hangisini kullanmak daha doğru ve uzun ömürlü olur.

Çözüm
Teşekkür ederim. O zaman PSU'dan bu kablo çıkıyor direkt bununla bağlayayım.

1704143587589.webp

Güncelleme: Birkaç ay sorunsuz 12VHPWR kablosuyla bağlı şekilde kullandım fakat sonra ekran bilgisayar kendini kapatıyordu ve fanları son hızda döndürüyordu ben de diğer metodu denedim. Şu anda hiçbir sorun yok aktif olarak diğer metodu kullanıyorum. Kendim sorunu çözdüm buraya da yazmak istedim iyi forumlar.
Teşekkür ederim. O zaman PSU'dan bu kablo çıkıyor direkt bununla bağlayayım.

1704143587589.webp

Güncelleme: Birkaç ay sorunsuz 12VHPWR kablosuyla bağlı şekilde kullandım fakat sonra ekran bilgisayar kendini kapatıyordu ve fanları son hızda döndürüyordu ben de diğer metodu denedim. Şu anda hiçbir sorun yok aktif olarak diğer metodu kullanıyorum. Kendim sorunu çözdüm buraya da yazmak istedim iyi forumlar.

Son düzenleme:
Çözüm