peaceswitz

Becerikli
Merhaba, aldığım ekran kartının hem normal hem de isminin sonunda OC (Overclock) olan modeli var; ancak ben daha ucuz olduğu için normal, standart modeli aldım. Yabancı forumlarda yaptığım araştırmalarda, her iki kartın görünümü tamamen aynı olmasına rağmen soğutma sisteminde normal modelde 2 bakır borulu soğutma kullanılırken, OC olan modelde 4 bakır borulu soğutma tercih edildiği belirtilmiş. Bu durumda OC olmayan modelde de overclock yapabilir miyim, yoksa OC model kartı satın almam daha mı mantıklı olurdu? 2 ve 4 bakır boru arasında sıcaklık farkı ne kadar olur?

Ekran kartında OC yazmasının pek bir önemi yok. Fabrika çıkışlı ufak bir OC yapılıyor o kadar. Performansa hiç etkisi yok neredeyse. Daha çok tasarımları ve soğutma blokları değişiyor.

Ekran kartında OC yazmasının pek bir önemi yok. Fabrika çıkışlı ufak bir OC yapılıyor o kadar. Performansa hiç etkisi yok neredeyse. Daha çok tasarımları ve soğutma blokları değişiyor.
Bendeki modelde OC olmayan versiyonlar 75 derecelerde takılırken, OC modeller 65 derecelerde gördüğüm tüm testlerde. Sanırım bakır boru işleri epey değiştiriyormuş.

Merhaba, aldığım ekran kartının hem normal hem de isminin sonunda OC (overclock) olan modeli var; ancak ben daha ucuz olduğu için normal, standart modeli aldım. Yabancı forumlarda yaptığım araştırmalarda, her iki kartın görünümü tamamen aynı olmasına rağmen soğutma sisteminde normal modelde 2 bakır borulu soğutma kullanılırken, OC olan modelde 4 bakır borulu soğutma tercih edildiği belirtilmiş. Bu durumda OC olmayan modelde de overclock yapabilir miyim, yoksa OC model kartı satın almam daha mı mantıklı olurdu? 2 ve 4 bakır boru arasında sıcaklık farkı ne kadar olur?

Siz asıl önemli kısmı kendiniz yazmışsınız zaten,
İki kart arasındaki o 10 derecelik fark asıl önemli olan kısım.
Evet siz de OC yapabilirsiniz, diğer karttan bir miktar daha az yaparsınız ama yine de güvenli sınırlar içerisinde yapabilirsiniz.
Rehberler mevcut, MSI Afterburner ile yapabilirsiniz, genelde 50 serisi ( gtx 1050 / rtx3050 ) kartlarda voltaj ayarı açık olmuyor, çekirdek ve VRAM frekansını ufak miktarlar ( örneğin: +100 MHz çekirdek +250 MHz VRAM frekansı gibi ) arttırarak yapabiliyorsunuz, daha üst seri kartlar için işin içine güç sınırı voltaj ayarları vs karışıyor, bununla ilgili bir sürü rehber var izleyebilirsiniz. Kart modeliniz önemli ama, GT 710'a OC yapmaya çalışmayın :)
En önemli 2 husus: Görsel bozulma asla olmamalı, en ufak bir görsel bozulma olduğu an iptal etmelisiniz.
Ve sıcaklık: 85 dereceyi geçmemesi lazım.
Size fragman olsun yazdıklarım.

Sadece bakır boru sayısı ile bitmez fakat daha serin olur. XFX aldınız herhalde?
Hayır, INNO3D.

Siz asıl önemli kısmı kendiniz yazmışsınız zaten,
İki kart arasındaki o 10 derecelik fark asıl önemli olan kısım.
Evet siz de OC yapabilirsiniz, diğer karttan bir miktar daha az yaparsınız ama yine de güvenli sınırlar içerisinde yapabilirsiniz.
Rehberler mevcut, MSI Afterburner ile yapabilirsiniz, genelde 50 serisi ( gtx 1050 / rtx3050 ) kartlarda voltaj ayarı açık olmuyor, çekirdek ve VRAM frekansını ufak miktarlar ( örneğin: +100 MHz çekirdek +250 MHz VRAM frekansı gibi ) arttırarak yapabiliyorsunuz, daha üst seri kartlar için işin içine güç sınırı voltaj ayarları vs karışıyor, bununla ilgili bir sürü rehber var izleyebilirsiniz. Kart modeliniz önemli ama, GT 710'a OC yapmaya çalışmayın :)
En önemli 2 husus: Görsel bozulma asla olmamalı, en ufak bir görsel bozulma olduğu an iptal etmelisiniz.
Ve sıcaklık: 85 dereceyi geçmemesi lazım.
Size fragman olsun yazdıklarım.
Çok teşekkürler hocam yarın deneyeceğim.

Merhaba, aldığım ekran kartının hem normal hem de isminin sonunda OC (overclock) olan modeli var; ancak ben daha ucuz olduğu için normal, standart modeli aldım. Yabancı forumlarda yaptığım araştırmalarda, her iki kartın görünümü tamamen aynı olmasına rağmen soğutma sisteminde normal modelde 2 bakır borulu soğutma kullanılırken, OC olan modelde 4 bakır borulu soğutma tercih edildiği belirtilmiş. Bu durumda OC olmayan modelde de overclock yapabilir miyim, yoksa OC model kartı satın almam daha mı mantıklı olurdu? 2 ve 4 bakır boru arasında sıcaklık farkı ne kadar olur?

Afterburner indirip Core +50 vermeye başlayın aşırı ısınma, throttling olduğunda 10 10 geri çekin kesin bölgeyi bulursunuz.

Memory içinde +100 +100 başlayın ama eğer zaten bantgenişliği yüksekse Memory OC yapmanın bir anlamı olmaz.
1080p için 384GB/s üstü bantgenişliğinde OC'a gerek yok.

1440p içinde 512GB/s üstü bantgenişliğinde OC'a gerek yok Memory olarak.

Core OC için sınırı aştığınızı ısınma ve throttling ortaya çıkarır.

Memory OC için sınırı aştığınızı oyunlarda! (FurMark değil FurMark VRAM'ı yüklemez) garip doku bozulmaları ve artifaktlar ortaya çıkarır.