Hu tao 42

Üstün
Makaleler
1
Yer
Teyvat
20260721_213945.webp

Herkese iyi akşamlar dostlar, elimde RX 9060 XT 16 GB GPU var, Arch kullanıyorum. Ben de performans vb. için OC yapayım dedim. Yapay zekadan yardım alarak bazı şeyler denedim. Ekran kartımın az voltaj çektiğini söyledi. Yanlış anlaşılmasın, 1.1 V, 1.0 V iken seninki 0.8 V (800 mV) olduğunu söyledi. Yani OC yapılabilir vb. dedi. Ben de denedim, frekansı, GPU saat hızını fulledim ve testi başlattım. 15 dakikadır ve hala devam ediyor ve sonuçlar bu şekilde. LAC't ile yaptım ayarları.

2790 MHz'yi gördü GPU.

Overclock değil de undervolt denedin mi? Daha iyi çünkü bunlar tamamen AMD'nin desteklediği şey değil diye biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
3200Mhz'lere çıkarıyor OC nitro vs modellerinde sonra kartlar neden gümledi driver reset ıvır zıvır.

Bu frekans kağıt üstünde orta şeker, tutunabiliyorsa kalsın.

Isıdan yana problem yoksa 0.9 falan deneyip az daha hızını zorlayabilirsin.

3200Mhz'lere çıkarıyor OC nitro vs modellerinde sonra kartlar neden gümledi driver reset ıvır zıvır.

Bu frekans kağıt üstünde orta şeker, tutunabiliyorsa kalsın.
Boos frekansı 3150 MHz yazıyor ama alamıyorum. Kart pulse modeli voltajı 1 üstüne çıkmıyor, sıcaklık da etmiyor. Yani bu kartın daha potansiyeli var mı hocam?

Boos frekansı 3150 MHz yazıyor ama alamıyorum. Kart pulse modeli voltajı 1 üstüne çıkmıyor, sıcaklık da etmiyor. Yani bu kartın daha potansiyeli var mı hocam?
1 volt üstüne çok sağlam soğutma bloğu+ geniş vapor chamber lazım. Bizim gariban 2-2.5 slot kartlar tutunamıyor pek o voltajlarda.

0.8v ile ss atmışsın anlık 2613 mhz, 4-5nm için sınırlarda gezinen bir profil. 0.9v yap frekansı 2850-2900'a çıkar bakalım test et, ısısından memnunsan ve gümlemiyorsa kalsın.

Burada kullanıcı sensin, seni memnun etmeli.

Kart hem çok ısınmayacak hem de iyi frekansta tutunabilecek. Şu kadar dereceye kadar ısınsın sorun olmaz dediğin dereceye göre voltaj/frekans ayarını çekersin.

Linux'un kendi aracı olan GPU test yazılımı hocam, yani evet, badada yükte değil gibi geldi. Voltaj az çekiyor ve normalde 80 derecelere çıkması gerekiyor. Diğer PC'lerde 70-80 görülürken, neden burada 50? GPU'm tam gücünde değil diye düşünüyorum ki boost frekansı 3150 MHz'miş, 2800'ü geçemedi bile kart.

Linux'un kendi aracı olan GPU test yazılımı hocam, yani evet, badada yükte değil gibi geldi. Voltaj az çekiyor ve normalde 80 derecelere çıkması gerekiyor. Diğer PC'lerde 70-80 görülürken, neden burada 50? GPU'm tam gücünde değil diye düşünüyorum ki Boost frekansı 3150 MHz'miş, 2800'ü geçemedi bile kart.

Linux sürümünü indir, çalıştır daha net belli olur. İlk önce furmark testleri, ardından cyberpunk tarzı oyun testi lazım ,FSR+FG+RT falan köklenmiş olacak.

Linux'un kendi aracı olan GPU test yazılımı hocam, yani evet, badada yükte değil gibi geldi. Voltaj az çekiyor ve normalde 80 derecelere çıkması gerekiyor. Diğer PC'lerde 70-80 görülürken, neden burada 50? GPU'm tam gücünde değil diye düşünüyorum ki Boost frekansı 3150 MHz'miş, 2800'ü geçemedi bile kart.

OCCT gibi programları deneyin hocam test için ama frekans voltaj arttırımı için adrenalin softrware o tarafta nasıl çalışır bilemem.