21261

Çalışkan
Merhaba. ASUS ROG STRIX RX 6650 XT ekran kartına sahibim. Oyunlarda eskiden 165 watt çekerken maksimum 67-68 derece gören kart şu anda 75 derecelere geliyor. Hotspot ise 110 dereceleri görüyor.

Bakımını yaptım kart temiz durumda ama mecburen ısı düşürmek için kartın ayarlarını, 2719 maksimum MHz'den 2520 MHz'ye, 1200 MV'den 1160 MV'ye düşürdüm. Şu an maksimum 125 watt çekerken, çekirdek hızı da 2500 iken, GPU sıcaklığı maksimum 70 derece, hotspot ise maksimum 87 derecelere ulaşıyor.

Kart 2 yıllık sıfır almıştım. Eskidiği için mi soğutması yıprandı diye düşünüyorum. 2 yıldır sürekli oyun oynanıyor kartta çünkü. Maksimum MHz düşürmek performans kaybına yol açabilir mi, yoksa çektiği watt değerini düşürmek mi performans kaybına yol açar? 160 wattdan 125-130 wattlara kadar düşürdüm çünkü gücünü. Oyunlarda çok etkisini görmedim FPS olarak ama oyundan oyuna da değişebilir diye düşündüm. Bu değerlerin doğrudan alakası var mıdır performansla?

Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macunu yenilediniz mi? Kartı serin tutmak varken UV ile uğraşmaya gerek yok.

Son düzenleme:
Termal macunu yenilediniz mi? Kartı serin tutmak varken UV ile uğraşmaya gerek yok.
Macunu yeniledim 8.5 iletkenlik değerine sahip iki macunu karıştırdım. Mx4 ve adını hatırlamadığım bir macun vardı, mx4 pump out yaptığı için diğer katı macunla karıştırıp düzgünce sürdüm. Güzel de iş çıkarttı açıkçası ama hotspotu bir türlü dusuremedim. 5-6 ay önce gelen guncellemeden sonra ısılarda artış olmaya başladı. Tavana tahliye fanı taktım kasa içi hava sirkülasyonu artsın diye çift egzoz fan var ayrıca kasa mesh ve 3 fanlı hava akışı güzel durumda. Daha da serin tutmak için yapabileceğim bir şey yok maalesef kasa içi temiz ve masanın üzerinde zaten.

Macunu yeniledim 8.5 iletkenlik değerine sahip iki macunu karıştırdım. MX4 ve adını hatırlamadığım bir macun vardı, MX4 pump out yaptığı için diğer katı macunla karıştırıp düzgünce sürdüm. Güzel de iş çıkarttı açıkçası ama hotspotu bir türlü dusuremedim. 5-6 ay önce gelen guncellemeden sonra ısılarda artış olmaya başladı.

Karırtırırsan olur öyle. Aynı şeyi ben de yaptım hoş olmuyor. Adını hatırlayamadığını sür devam et.

Aynı soğutamama problemi bende de var ama yapacak bir şey yok. UV + 1650RPM 70-73 derece tutuyorum 3070 XC3'ü. Herhalde PTM7950 veya sıvı metal şart.

Macunu yeniledim 8.5 iletkenlik değerine sahip iki macunu karıştırdım. MX4 ve adını hatırlamadığım bir macun vardı, MX4 pump out yaptığı için diğer katı macunla karıştırıp düzgünce sürdüm. Güzel de iş çıkarttı açıkçası ama hotspotu bir türlü dusuremedim. 5-6 ay önce gelen guncellemeden sonra ısılarda artış olmaya başladı.

Benim kartta da aynı olay vardı. 80 GPU 85 hotspot olan kart bakımdan sonra 70 GPU 85 hotspot kaldı. Bende UV+UC ile 60°gpu civarına sabitlemiştim.

Macunu yeniledim 8.5 iletkenlik değerine sahip iki macunu karıştırdım. Mx4 ve adını hatırlamadığım bir macun vardı, mx4 pump out yaptığı için diğer katı macunla karıştırıp düzgünce sürdüm. Güzel de iş çıkarttı açıkçası ama hotspotu bir türlü dusuremedim. 5-6 ay önce gelen guncellemeden sonra ısılarda artış olmaya başladı. Tavana tahliye fanı taktım kasa içi hava sirkülasyonu artsın diye çift egzoz fan var ayrıca kasa mesh ve 3 fanlı hava akışı güzel durumda. Daha da serin tutmak için yapabileceğim bir şey yok maalesef kasa içi temiz ve masanın üzerinde zaten.

Neden uygun bir macun almıyorsunuz, mx4 çip için kullanılacak en son macun.

Karırtırırsan olur öyle. Aynı şeyi ben de yaptım hoş olmuyor. Adını hatırlayamadığını sür devam et.

Aynı soğutamama problemi bende de var ama yapacak bir şey yok. UV + 1650RPM 70-73 derece tutuyorum 3070 XC3'ü. Herhalde PTM7950 veya sıvı metal şart.
Neden uygun bir macun almıyorsunuz, mx4 çip için kullanılacak en son macun.
4 farklı macunla deneme yaptım hepsinde sonuç aynı maalesef. En son karıştırmayı denedim yine aynı. Ptm son çare olacak gibi duruyor veya gerçekten iyi bir macun almak gerekiyor. Mx6 önerilmişti ama mx6 nasıldır ekran kartı için bilmiyorum.

Benim kartta da aynı olay vardı. 80 GPU 85 hotspot olan kart bakımdan sonra 70 GPU 85 hotspot kaldı. Bende UV+UC ile 60°gpu civarına sabitlemiştim.
Hotspotta AMD 110'a kadar dayanıklı diyor ama zaten kart 125 çekerken de 155 çekerken de aynı FPS'i veriyor. 200mhz düşüşte de pek bişey farketmiyor sanırım tabi her oyunda değişebilir orası ayrı konu. Hotspotta 20 derece düşüş oluyor bu şekilde mecbur böyle kullanacağız.

4 farklı macunla deneme yaptım hepsinde sonuç aynı maalesef. En son karıştırmayı denedim yine aynı. PTM son çare olacak gibi duruyor veya gerçekten iyi bir macun almak gerekiyor. MX6 önerilmişti ama MX6 nasıldır ekran kartı için bilmiyorum.

Hotspotta AMD 110'a kadar dayanıklı diyor ama zaten kart 125 çekerken de 155 çekerken de aynı FPS'i veriyor. 200MHz düşüşte de pek bir şey fark etmiyor sanırım tabii her oyunda değişebilir orası ayrı konu. Hotspotta 20 derece düşüş oluyor bu şekilde mecbur böyle kullanacağız.

Hocam performansta Max 5FPS fark ediyorsa hotspotu 75 dereceye sabitliyordum ama. Sizdeki kart ROG serisi olmasına rağmen benimkinden daha fazla ısınıyor bilginiz olsun.

Ben pullwark bold kullandım ama 1 sene gider ömrü.