Çözüldü Ekran kartından gelen coil whine sesi garantiye girer mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

berat kaan

Başarılı
Merhaba,

Tebilon üzerinden bir sistem aldım ve iki gün önce elime geçti. Sistemi kullanırken bir problem fark ettim. Ekran kartının fan hızı 50 ile 53 arası iken tiz coil whine sesi yapıyor. Bu durum garantiye girer mi? Değişim alma şansım var mı? Nasıl bir yol izlemeliyim, yardımcı olursanız sevinirim. Ses kulaklık taksam bile duyuluyor ve rahatsız ediyor.

İlgili video:

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Teknik servis ile görüştüm, ekran kartını sistemden sökmemi ve fanların ortasına tırnağımla vurmamı söyledi. Söylenenleri yaptım ve ses kesildi. Tekrarı halinde iletişime geçmem gerektiğini söylediler.
Tiz sesten bahsediyorsanız evet coil whine. CW çok yüksek olmadığı sürece garanti kapsamına girmiyor. Undervolt ayarı ile sesi %100 olmasa da büyük oranla azaltabilirsiniz.

Coil Whine sesine benzemiyor ama mutlaka garantiye girmesi lazım, sesin kaynağını tam anlayamadım ama geri gönderseniz bu sesi belirterek daha iyi olur.

Fanlara değen bir parça olabilir.
Ben de öyle düşünüyorum, yarın Tebilon ile iletişime geçicem.

Coil Whine değil gibi ama anormal bir ses.
Sadece fan hızı 50 ile 53 arası yapması garibime gidiyor.

Tiz sesten bahsediyorsanız evet coil whine. CW çok yüksek olmadığı sürece garanti kapsamına girmiyor. Undervolt ayarı ile sesi %100 olmasa da büyük oranla azaltabilirsiniz.
CW nin sadece fan hızı 50 ile 53 arasındayken yapması normal mi? Eski sistemimde yüke bindiği zaman sürekli yapıyordu ve kısık bir sesti. Bu ses gerçekten rahatsız ediyor.

Bu arada ekran kartının modeli Gigabyte RX 7800XT Gaming OC

Ekran kartının fan hızı 50 ile 53 arası iken tiz coil whine sesi yapıyor
Ekran kartının fan profilini ayarlayabilirsiniz. (Genelde Afterburner ile yapılıyor) 50-55 aralığını kaldırın. Belki anlık olarak duyarsınız onun dışında sıkıntı yaşatmaz. Tabi normal bir durum değil servis hakkınızı kullanabilirsiniz ama böyle bir çözüm varken ben uğraşır mıydım bilmiyorum.

Aynısı benim kartında da var, CW bu. Tıpatıp aynı ses, tiz benimki de.

Aynısı benim kartında da var, CW bu. Tıpatıp aynı ses, tiz benimki de.
Sizde de belli fan hızları arasında mı oluyor?

CW gibi ilerde sorun yaşatmayacağını sadece ses sorunu olduğunu bilsem hiç uğraşmam zaten ama ortada başka bir şey olabileceğinden şüpheleniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…