domdomdm

Uzman
Kartı Gaming.Gen.Tr'den satın aldım, 10 gün boyunca 1080p monitör de kullandım hiçbir problem yoktu. Ta ki Dell Alienware 2725df 2K OLED monitöre geçiş yapana dek. Bunu da Gaming.Gen.Tr'den satın aldım. Ve bu monitörün ekranın orta kısmında kare şeklinde ölü piksel mevcuttu. Neyse deyip paketlemeden önce The Last of Us Part II'ye girip görüntüyü test edecektim ki menüye girer girmez karttan malum ses gelmeye başladı. (monitörün para iadesini aldım) 1-2 oyunda daha test ettikten sonra ertesi gün Gaming.Gen.TR'e kartı götürdüğümde bize verirseniz ASUS servisine vereceklerini ve en az 1 ay bekleyeceğini söylediler. Bende kartı kendim ASUS servisine götürmeye karar verdim, 4 gün önce onları aradığımda kartı türlü teste soktuklarına ve 35 desibel ses düzeyini aşmadığını ve bu yüzden değişim olmayacağı söylediler. 35 desibeli aşsaydı değişim olacak mıydı dediğim de yine hayır cevabını aldım. :D Salı günü Gaming.Gen.TR'ye gidip sorunumu orada halletmeye çalışacağım. Olmazsa tüketici hakem heyetine başvuracağım. Ya da başka ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim. (Monitörün para iadesini aldım.)

Malum ses:
bu da monitör

Son düzenleyen: Moderatör:
Asus'un üst segment kartlarında bu problem yıllardır var laptopundan ekran kartına ve bunu kusur olarak görmüyorlar belli ses seviyesine kadar...
Tabii verdiğiniz parayı düşününce böyle bir rezil ses duymak istemezsiniz ama firmayı değişime zorlayın 14 gün iade hakkınız geçmediyse beğenmediğinizi söyleyip iade etmeye çalışın en kötü ihtimalle 2-3 ay sürse bile THH başvurun sonuç alırsanız anca ordan alırsınız gibi geliyor.

ASUS'un üst segment kartlarında bu problem yıllardır var laptopundan ekran kartına ve bunu kusur olarak görmüyorlar belli ses seviyesine kadar...
Tabii verdiğiniz parayı düşününce böyle bir rezil ses duymak istemezsiniz ama firmayı değişime zorlayın 14 gün iade hakkınız geçmediyse beğenmediğinizi söyleyip iade etmeye çalışın en kötü ihtimalle 2-3 ay sürse bile THH başvurun sonuç alırsanız anca oradan alırsınız gibi geliyor.

14 gün iade hakkım geçti ne yazık ki. Bugün kartı teslim almaya ASUS servisine gideceğim yüz yüze konuştuğumda da ikna olacaklarını pek sanmıyorum. Oradan da Gaming.Gen.TR'in mağazasına gidip durumu konuşacağım ama sanırım son çare THH gibi gözüküyor.

Asus servisi rezalet. Bu kadar para veriyorsun ve aldığın hizmet bu şaka gibi cidden.
Bana verdikleri cevabın aynısını başka bir konuda ki kişiye de söylemişler. Bildiğin önündeki kağıttan okuyup geçmişler.

Son düzenleme:
Kartı Gaming.Gen.Tr'den satın aldım, 10 gün boyunca 1080p monitör de kullandım hiçbir problem yoktu. Ta ki Dell Alienware 2725df 2K OLED monitöre geçiş yapana dek. Bunu da Gaming.Gen.Tr'den satın aldım. Ve bu monitörün ekranın orta kısmında kare şeklinde ölü piksel mevcuttu. Neyse deyip paketlemeden önce The Last of Us Part II'ye girip görüntüyü test edecektim ki menüye girer girmez karttan malum ses gelmeye başladı. (monitörün para iadesini aldım) 1-2 oyunda daha test ettikten sonra ertesi gün Gaming.Gen.TR'e kartı götürdüğümde bize verirseniz ASUS servisine vereceklerini ve en az 1 ay bekleyeceğini söylediler. Bende kartı kendim ASUS servisine götürmeye karar verdim, 4 gün önce onları aradığımda kartı türlü teste soktuklarına ve 35 desibel ses düzeyini aşmadığını ve bu yüzden değişim olmayacağı söylediler. 35 desibeli aşsaydı değişim olacak mıydı dediğim de yine hayır cevabını aldım. :D Salı günü Gaming.Gen.TR'ye gidip sorunumu orada halletmeye çalışacağım. Olmazsa tüketici hakem heyetine başvuracağım. Ya da başka ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim. (Monitörün para iadesini aldım.)

Malum ses:
bu da monitör

Hocam Tüketici Hakem Heyetleri de artık bunu ayıptan saymıyor maalesef. Bana da 35 desibeli geçmiyor diye herkese yazdıkları kalıp mesajı yazdılar. THH de talebimi red etti. Gaming Gen TR desen Allah'lık. :D Neymiş kartı olağan gözden geçirmeden fazla kullanıp iade etmeye çalışıyormuşum.

Asus'da bu oran fazla yüksek. 150-170K verdiğin bir karttan böyle ses çıktığında siz hakkınızı kullanmayabilirsiniz...

Hocam arkadaşta Turbox RX 560 var idi, onda bile Coil Whine yoktu. Benim ağzım yandı Asus almam bir daha mesela. Kasayı aşağıya koymak zorunda kaldım vızıldayıp durduğu için.

Son düzenleme:
Hocam Tüketici Hakem Heyetleri de artık bunu ayıptan saymıyor maalesef. Bana da 35 desibeli geçmiyor diye herkese yazdıkları kalıp mesajı yazdılar. THH de talebimi red etti. Gaming Gen TR desen Allah'lık. :D Neymiş kartı olağan gözden geçirmeden fazla kullanıp iade etmeye çalışıyormuşum.

Hocam arkadaşta Turbox RX 560 var idi, onda bile Coil Whine yoktu. Benim ağzım yandı Asus almam bir daha mesela. Kasayı aşağıya koymak zorunda kaldım vızıldayıp durduğu için.
Bilgili olduğum konu laptop ROG Strix serilerinin %80'inde CW var desem yeridir aldığın günden direkt yüke sokup denemek lazım 14 günlük hakkın geçince iade veya değişimde genelde yardımcı olmuyorlar...
Diğer markalarda neden daha az oluyor acaba direkt malzeme kalitesi yani başka açıklaması olamaz.