Çözüldü Ekran kartından gelen coil whine sesi garantiye girer mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

berat kaan

Başarılı
Merhaba,

Tebilon üzerinden bir sistem aldım ve iki gün önce elime geçti. Sistemi kullanırken bir problem fark ettim. Ekran kartının fan hızı 50 ile 53 arası iken tiz coil whine sesi yapıyor. Bu durum garantiye girer mi? Değişim alma şansım var mı? Nasıl bir yol izlemeliyim, yardımcı olursanız sevinirim. Ses kulaklık taksam bile duyuluyor ve rahatsız ediyor.

İlgili video:

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Teknik servis ile görüştüm, ekran kartını sistemden sökmemi ve fanların ortasına tırnağımla vurmamı söyledi. Söylenenleri yaptım ve ses kesildi. Tekrarı halinde iletişime geçmem gerektiğini söylediler.
100 FPS üzerine çıkarsam deli gibi Coil Whine sesi duyuyorum aynen böyle.
Boşta fan hiç dönmüyorken hiç ses yok.

Ekran kartım: EVGA GTX 1080 SuperClocked ACX 3.0
Hocam bende fpsle alakalı değil. Hatta boşta bile fan hızını 53 yaptığımda bu ses geliyor.

Güncelleme eklemek istiyorum kasayı yan çevirince böyle bir ses olmuyor.
Demekki diğer arkadaşların dediği gibi fan bir yere sürtüyor olabilir hocam. Bu sesin çok daha tok hali bilgisayarımın egzoz fanında oluyordu, olmasın diye peçete tıkıyordum bu sayede dönmüyordu
Ekran kartı fanıyla aynı şeyler değiller tabii…
Servis’e verin hocam.

Vericem ama umarım sorun yapmadan değişir veya sorunumu çözerler.

Tiz sesten bahsediyorsanız evet coil whine. CW çok yüksek olmadığı sürece garanti kapsamına girmiyor. Undervolt ayarı ile sesi %100 olmasa da büyük oranla azaltabilirsiniz.
Böyle bir coil whine sesi yok. Büyük ihtimal fana temas eden bir parça bu sesi çıkartıyor diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…