Pahalı ürünleri kesinlikle satmayın. Sahibinden.com satıcıyı hiç bir şekilde korumaz, bir sıkıntı yaşasan umurlarında olmaz git dava aç der. Hiç bir güveni yok yani. Laptop satsan adam içinden parça alıp sana geri gönderip ürün beklediğim gibi değildi diyor. Sen parça alındığının farkına varsan bile hiç bir şey yapamıyorsun. İşlemci, ekran kartı gibi şeyleri de satmayın. Adam alır yanlışlıkla pinlerini yamultur bir yerlerini kırar sonra geri gönderir sana yine sen zararlı çıkarsın. İşlemcilerde bile adam senin işlemcini alıp yerine sahte işlemci koyup bile gönderiyor bunlar yaşanmış şeyler. Hatta işlemciyi alır, beğenmedim der kargo kutusunun içine hıyar koyup sana geri gönderir ve ben geri verdim işlemciyi der. Bu durumda bile sahibinden seni korumaz :D Bu durumda yapabileceğin en mantıklı şeyler; Parayı önden gönder dersin kargolayıp verirsin. Ya da senin yaşadığın ilde tanıdığı biri varsa ona teslim edersin parayı ondan alırsın. Onun haricinde elden teslim yapmanı tavsiye ederim.

Kargo firmasına tutanak tutturarak kargolama işlemini gerçekleştirin. Ürünün durumunu resmi olarak belgeleyebilecek bir deliliniz olsun yanınızda. Bu durumu alıcıya da bildirin ve uzlaşmazlıkta yasal yollara gideceğinizi söyleyin.

Ayrıca Sahibinden yerine Dolap üzerinden satmak bu konuda daha güvenilir olabilir, Dolap uzlaşmazlık halinde müdahale edebiliyor ve delil durumuna göre bir tarafın lehine karar verebiliyor ama Sahibinden'de böyle bir mekanizma yok, ürün içeriğiyle ilgilenmiyor ve uzlaşmazlıkta seni alıcıyla baş başa bırakıyor.

Kargoyu paketlemeden önce fotoğraflarını çekin. Mümkünse paketlerken kartı da detaylı bir şekilde göstererek video çekin. Kargoya verirken de fotoğrafını çekin. Yani her adımda olabildiğince elinizde bir delil olsun. Ben de param güvende aracılığıyla ekran kartımı satarken bu tarz önlemler aldım kendimce. Sorun yaşamamıştım ama her alıcıya da güvenilmez tabii.