Kargoyu paketlemeden önce fotoğraflarını çekin. Mümkünse paketlerken kartı da detaylı bir şekilde göstererek video çekin. Kargoya verirken de fotoğrafını çekin. Yani her adımda olabildiğince elinizde bir delil olsun. Ben de param güvende aracılığıyla ekran kartımı satarken bu tarz önlemler aldım kendimce. Sorun yaşamamıştım ama her alıcıya da güvenilmez tabii.
Video delil niteliğinde sayılmıyor ve resmiyet taşımıyor maalesef Sahibinden için.

Son düzenleme:
Videolar delil olarak sayılır, ses kayıtları delil olarak sayılamaz. Ama çektiği videoyu sahibinden.com a göndermen durumunda yine umurlarında olmayacaktır. Ancak mahkemede delil olarak kullanabilirsin. Tabii dava açsan onla da uğraşacaksın minimum 1 yıl. Tabii bu kadar süre bir ürün için beklemeyi göze alacaksa.

Videolar delil olarak sayılır, ses kayıtları delil olarak sayılamaz. Ama çektiği videoyu sahibinden.com a göndermen durumunda yine umurlarında olmayacaktır. Ancak mahkemede delil olarak kullanabilirsin. Tabii dava açsan onla da uğraşacaksın minimum 1 yıl. Tabii bu kadar süre bir ürün için beklemeyi göze alacaksa.
Dava masrafları muhtemelen sattığı üründen daha fazlaya gelecektir.

Dava masrafları muhtemelen sattığı üründen daha fazlaya gelecektir.
Evet evet öyle maalesef. Ama tabii davayı kazandığın zaman da sen karlı çıkarsın, gerekli ücreti talep etme hakkın olur. Tabii o ücret de ne kadar sürede karşılanacak artık onu da ne kadar bekleyeceksin o da bir soru işareti.