İstisnalar kaideyi bozmaz. 3050, 3060 gibi kartlar ev kullanıcısının elinde çok fazla olan kartlar. Buna rağmen onların da miningsiz versiyonunu bulmak imkansıza yakındır. Bu işin ticaretini yapan birisi olarak ben bile miningli 3080 kullanmaktayım.

Bu işin ben de 4 sene boyunca ticaretini yaptım, koca koca firmaların, şirketlerin (özellikle levent şubesine bakardık.) Tüm teknolojik altyapısını biz yeniler, kurulumunu dahi biz yapardık. "3000 serisi alan herkes mining yapmıştır, aksi takdirde yalan söylüyordur." gibi saçma bir genelleme de yapmayalım dostum, 3000 serisi 4000 serisine göre eski bir seri olduğu için evet mining yapılmış olma olasılığı tabii ki doğal olarak daha yüksek. Ama bu demek olmuyor ki piyasada ki tüm, bak tüm ikinci el 3000 serisi kartların mining çıktısı bir kart olduğu anlamına da gelmiyor.

2000 serisi desen daha anlayışla karşılarım bu genellemeni ama 3000 serisi üzerinden tüm satıcıların yalan söyleyebileceğini söylemen, ne bileyim sanırım sende mi miningli kart satıyorsun? Aklıma başka düşünce gelmiyor yani.

EVGA kart üretmeyi bıraktığı için bir sorun yaşarsanız ortada kalacaksınızdır. Türkiye’de EVGA’nın yetkili servisi var ancak yorumlar berbat. Normalde çok köklü ve iyi bir markadır ama Türkiye için yetkilendirilen servisi berbat.
Hocam zaten EVGA alıcam yazdım. Hemen satıldı şansımıza. Testlere baktığımda en iyi üç RTX 3080 FTW3 Ultra, ROG Strix, Aorus Extreme.

1717267559286.webp

Son düzenleme:
Bu işin ben de 4 sene boyunca ticaretini yaptım, koca koca firmaların, şirketlerin (özellikle levent şubesine bakardık.) Tüm teknolojik altyapısını biz yeniler, kurulumunu dahi biz yapardık. "3000 serisi alan herkes mining yapmıştır, aksi takdirde yalan söylüyordur." gibi saçma bir genelleme de yapmayalım dostum, 3000 serisi 4000 serisine göre eski bir seri olduğu için evet mining yapılmış olma olasılığı tabii ki doğal olarak daha yüksek. Ama bu demek olmuyor ki piyasada ki tüm, bak tüm ikinci el 3000 serisi kartların mining çıktısı bir kart olduğu anlamına da gelmiyor.

2000 serisi desen daha anlayışla karşılarım bu genellemeni ama 3000 serisi üzerinden tüm satıcıların yalan söyleyebileceğini söylemen, ne bileyim sanırım sende mi miningli kart satıyorsun? Aklıma başka düşünce gelmiyor yani.
Burada bu tartışmayı sabaha kadar yapabiliriz ancak konu sapıyor. Tartışmaya devam etmek isterseniz güzel bir konu başlığı bulup konu açabiliriz. Ben miningsiz 30 serisi, özellikle 3080 ve üstü, kart olduğuna inanmıyorum. Rastlaması oldukça güç. Miningsiz denilerek elime geçen ve kontrol ettiğimde pedleri erimiş, sıcaktan PCB'leri ayna gibi parlamış, transistörleri çalışmaktan dış görünüşü değişmiş o kadar çok kart gördüm ki hem ekran kartı almayı hem de satmayı bıraktım. Varın gerisini siz düşünün. Ben son kullanıcıdan ürün alır, son kullanıcıya ürün satarım. Şirketlerle işim olmaz.

Artı -4 Eksi
Burada bu tartışmayı sabaha kadar yapabiliriz ancak konu sapıyor. Tartışmaya devam etmek isterseniz güzel bir konu başlığı bulup konu açabiliriz. Ben miningsiz 30 serisi, özellikle 3080 ve üstü, kart olduğuna inanmıyorum. Rastlaması oldukça güç. Miningsiz denilerek elime geçen ve kontrol ettiğimde pedleri erimiş, sıcaktan PCB'leri ayna gibi parlamış, transistörleri çalışmaktan dış görünüşü değişmiş o kadar çok kart gördüm ki hem ekran kartı almayı hem de satmayı bıraktım. Varın gerisini siz düşünün. Ben son kullanıcıdan ürün alır, son kullanıcıya ürün satarım. Şirketlerle işim olmaz.

Seninle aynı fikirde kesinlikle değilim, olmayacağım da, pazarın daha geniş kısmında bulunduk ve hem dış hem iç pazardan ürün getirttiğim oldu, "miningsiz 3000 serisi sattığını söyleyen her kimse yalancıdır." tarzı bir önyargına da katılmıyorum, ha benim ekibim ürün tedariği konusunda daha profesyonel çalışıyordu orası ayrı, belki de sen denk gelememişindir.

Daha da fazla uzatmaya gerek yok. :)

Bende içimi rahatlatmak için konu açtım daha fena oldu. :confused:
Sonuç olarak ne almamı önerirsiniz madem piyasa bu kadar kötü durumda.
@utkuversus @6434

Yanlış anlaşılmasın, ben arkadaşın yaptığı genellemeyi saçma buldum ve katılmadım, 3000 serisi ekran kartları şu anda tehlikeli, ben daha çok AMD civarına yönelmeni öneririm ikinci el olarak alacaksan, ancak 3 ay da ev kullanıcısı tarafından mining yapılmış bir karttan da sorun çıkacağını düşünmüyorum, bilinçsiz kullanıcı hemen anlaşılıyor testlerini düzgün yaparsan iyi bir karta gayet denk gelebilirsin.

Şimdi gelip adama "bu karta bir eksper çekelim, ciğerine kadar sökelim ona göre alacağım." dersen satıcıdan da hiç hoş olmayan sözler duyabilirsin. :rofl:

Yanlış anlaşılmasın, ben arkadaşın yaptığı genellemeyi saçma buldum ve katılmadım, 3000 serisi ekran kartları şu anda tehlikeli, ben daha çok AMD civarına yönelmeni öneririm ikinci el olarak alacaksan, ancak 3 ay da ev kullanıcısı tarafından mining yapılmış bir karttan da sorun çıkacağını düşünmüyorum, bilinçsiz kullanıcı hemen anlaşılıyor testlerini düzgün yaparsan iyi bir karta gayet denk gelebilirsin.

Şimdi gelip adama "bu karta bir eksper çekelim, ciğerine kadar sökelim ona göre alacağım." dersen satıcıdan da hiç hoş olmayan sözler duyabilirsin. :rofl:
12K + Dayak çok bütçemi aşıyor hocam. Biz Furmark'la devam edelim. 😄

Merakımdan soruyorum bu 3000 serisi mining için zaten 1 taş çatlasın 1.5 sene kadar kullanılmadı mı? Benim de elime miningli 3000 serisi kartlar geçti sistemler topladım gerek kendime gerekse de eşe dosta belirttiğin gibi sıkıntılı kartlar ile karşılaşmadım

Bundan önce mining çıkması 3060 Ti almıştım hala daha 2 sene garantisi vardı, onu satıp Mining'in dibini gören 3070'e geçtim onun da garantisi 8 ay devam etmekteydi ve cıncık gibi tertemiz karttı. Keza aynı şeyler eşe dosta aldırdığım 3070'ler 3080'ler için de geçerli.

2000 serisi kartlar için dediklerin geçerli evet ancak en kıytırık kartlar ve bodoslama yapılan mining çıkması kartlar harici dediğin tarzda 3000 serisi ekran kartı ile karşılaşmak çok nadirdir.