Merhabalar, GPU’m kasamdan dolayı veya başka sebeplerden dolayı sıcaklıkları hep yüksekti. Bende bakım yapmak istedim 2 yılın ardından, bloğu pislik içindeydi temizledim fakat işlemcisinin üstünde termal ped var, macun sürsem mi? Ya da kalsın mı?
Ne öneriyorsunuz ya da ped yerine macun sürülüyor mu?
ZOTAC 3060.

IMG_2928.webp

Zotac 3060'ta termal pedlerin yerine termal macun sürülmez.
GPU çekirdeğine termal macun, VRAM ve VRM'lere termal ped gerekir.
Yani çözüm olarak önerim sana çekirdeğe macun, ped olan yerlere aynı kalınlıkta yeni ped tak.

Zotac 3060'ta termal pedlerin yerine termal macun sürülmez.
GPU çekirdeğine termal macun, VRAM ve VRM'lere termal ped gerekir.
Yani çözüm olarak önerim sana çekirdeğe macun, ped olan yerlere aynı kalınlıkta yeni ped tak.
Hocam zaten bende sadece işlemcisine macun sürmek istiyordum, pedlere dokunmicağım.

Merhabalar, GPU’m kasamdan dolayı veya başka sebeplerden dolayı sıcaklıkları hep yüksekti. Bende bakım yapmak istedim 2 yılın ardından, bloğu pislik içindeydi temizledim fakat işlemcisinin üstünde termal ped var, macun sürsem mi? Ya da kalsın mı?
Ne öneriyorsunuz ya da ped yerine macun sürülüyor mu?
ZOTAC 3060.

Eki Görüntüle 199684
  • Termal pedler, GPU ile ısıl çözücü arasındaki boşluğu doldurmak için tasarlanmıştır. Termal macun, bu tür bir uygulama için ideal değildir.
  • Eğer mevcut termal pedler iyi durumda değilse (örneğin, zamanla sıkışmış veya hasar görmüşse), yenileriyle değiştirilmelidir.
  • Termal macun, yalnızca entegre devreler gibi metallere doğrudan uygulanabilir, ancak termal pedlerin yerini alamaz.
  • Termal pedleri değiştirmeyi düşünüyorsanız, yeni pedlerin kalınlığına ve türüne dikkat edin; uyumlu olmaları önemlidir.
  • Pedlerin yerine macun sürmek, ısının verimli bir şekilde iletilmesini engelleyebilir ve GPU'nuzun aşırı ısınmasına sebep olabilir.

Kısacası, mevcut termal pedleri koruyup yenilemek en iyi seçenektir.