ilkeryuksel

Uzman
Makaleler
3
Yer
Ankara
Arkadaşlar merhaba,
Bildiğiniz üzere Kasım ayında birkaç marka ekran kartlarında [TOOLTIP=Beklentilerin altında fiyatlar olmasa da]1000 - 2000TL[/TOOLTIP] bandında indirimler yapıldı.
Aralık ayının ilk iş gününde indirimler kalktı ve fiyatları tekrar yukarı çekmeye başladılar.

Sorum şu; RTX 5000 serili ekran kartları piyasaya sürüldüğünde 4000 serileri, özelikle 4070 ailesi'nin fiyatları artar mı? yoksa azalır mı? diye sormak istiyorum.
Tahminlerinizi görüşlerinizi öğrenebilir miyim?

Bir süre aynı kalır sonra düşer.
Aynı kalırdan kastınız nedir hocam? Biraz daha yükselir orada tutunur gibi mi?
Fiyat grafiklerine baktığımda direnç seviyesini test ediyor gibi. Yani alıcı bulamaz ise illaki düşer... ama 5000 serisi çıktıktan sonra mı, yoksa öncesinde mi orasını kestiremedim.

Aynı kalırdan kastınız nedir hocam? Biraz daha yükselir orada tutunur gibi mi?
Fiyat grafiklerine baktığımda direnç seviyesini test ediyor gibi. Yani alıcı bulamaz ise illaki düşer... Ama 5000 serisi çıktıktan sonra mı, yoksa öncesinde mi orasını kestiremedim.

Çıktıktan bir süre sonra 3 4 ay aynı kalır tahminim. Tabii 5000 serisi de pahalı mı çıkar ne kadar fiyatlandırma olur orası da var. Sonrasında yavaş yavaş düşer fiyatları.

Stoklarını eritemeyen X firması 5000 serisi için yer açmaya çalışabilir. Yapılan indirimlerin buna bağlı olduğunu düşünüyorum. Belirli sayıda kalan kartlar için indirim yapma telaşına çoğu satıcı girmez. Kaldı ki her malın alıcısı olduğu gibi, 4000 serisi kartlar hâlâ aranan bileşenler.

Stoklarını eritemeyen X firması 5000 serisi için yer açmaya çalışabilir. Yapılan indirimlerin buna bağlı olduğunu düşünüyorum. Belirli sayıda kalan kartlar için indirim yapma telaşına çoğu satıcı girmez. Kaldı ki her malın alıcısı olduğu gibi, 4000 serisi kartlar hâlâ aranan bileşenler.
Dediğinizden anladığım, "4000 serisi için daha da indirim olmaz" doğru mu anladım.

Dediğinizden anladığım, "4000 serisi için daha da indirim olmaz" doğru mu anladım.
Neredeyse doğru. Bunu daha çok satıcılar ve stokları belirleyecek. 4000 serisi kartlar önümüzdeki sene de ciddi talep görecek düşüncesindeyim. Piyasa şartları ve ekonomimizin durumu malum.

Arkadaşlar merhaba,
Bildiğiniz üzere Kasım ayında birkaç marka ekran kartlarında [TOOLTIP=Beklentilerin altında fiyatlar olmasa da]1000 - 2000TL[/TOOLTIP] bandında indirimler yapıldı.
Aralık ayının ilk iş gününde indirimler kalktı ve fiyatları tekrar yukarı çekmeye başladılar.

Sorum şu; RTX 5000 serili ekran kartları piyasaya sürüldüğünde 4000 serileri, özelikle 4070 ailesi'nin fiyatları artar mı? yoksa azalır mı? diye sormak istiyorum.
Tahminlerinizi görüşlerinizi öğrenebilir miyim?
ARC'ın 4080 muadili kartı muhtemelen lansmanda 4080'in yarı fiyatına duyurulur ondan sonra TR'de 5-6K daha koyarak satarlar. Kısaca, 4070Tİ S ve 7900XT öldü.