Hocam ssd alacak kadar zaman yok. 7 de neden ağır çalışsın?120 gb ssd al ve içine windows 10 at. HDD'yi depolama olarak kullanırsın. Diğer bileşenler yeterli zaten. Windows 7 ve 32 bit çok geride kaldı. Az bir bütçeyle işin içinden kurtulun çünkü muhtemelen o cihaz windows 7'de de ağır çalışacak.
Detaylar
Kim cevapladı?EFI Shell
Yetkin
32 bit format atılmış çünkü. Onun öyle yazması önemli değil. Rufus ile yazdırıp 64 bit Windows 7 Ultimate SP1 kurun.Hocam Ayarlarda 32 bit işletim sistemi diyor.
Windows 7 Home Premium yazdırdım USB'ye flash ile. İş görmez mi?
Hocam Windows 7 Ultimate 64 bit indiriyorum. Rufus ile yazdıracağım.32 bit format atılmış çünkü. Onun öyle yazması önemli değil. Rufus ile yazdırıp 64 bit Windows 7 Ultimate SP1 kurun.
EFI Shell
Yetkin
Anakartınızın modeline msinfo32 üzerinden bakabilir misiniz? Ona göre UEFI kurulup kurulamayacağı hakkında bilgi sahibi olabiliriz.Hocam Windows 7 Ultimate 64 bit indiriyorum. Rufus ile yazdıracağım.
- Makaleler
- 17
Aynen öyle, 7'den ziyade 8.1 çok daha mantıklı. HDD'de bile süper çalışabilen ve benim de favori sürümüm olan işletim sistemidir 8.1Yani USB'deki Windows 7'i silip 8.1 mi yazdırayım?
Hocam PC okulda. Win 7 Ult yazdırıyorum şu an.Anakartınızın modeline msinfo32 üzerinden bakabilir misiniz? Ona göre UEFI kurulup kurulamayacağı hakkında bilgi sahibi olabiliriz.
Yahya Nuroğlu
Uzman
Bence Windows 10 LTSC kurabilirsiniz. Normal Windows 10 sürümlerinden farklı olarak çoğu gereksiz servis ve uygulama yok. Bu yüzden de normal Windows 10 sürümlerine göre çok hafif.
- Makaleler
- 17
Anladığım kadarıyla sistemde SSD yok, bu sebeple Windows 10'un hiçbir sürümünü önermiyorum.Bence Windows 10 LTSC kurabilirsiniz. Normal Windows 10 sürümlerinden farklı olarak çoğu gereksiz servis ve uygulama yok. Bu yüzden de normal Windows 10 sürümlerine göre çok hafif.
HDD'li PC'lere önerebileceğim en iyi sürüm Windows 8.1 veya 8.1 Embedded Industry sürümleridir.
Home Premium Yeteceğini düşünüyorum.E-Okul, Word Excel Vs. kullanılacak. Home Premium indirdim iş görür mü?
Ho
Hocam sistem 32 bit. Home premium iş görür heralde.
Hocam Biosta SATA yaziyor ama HDD mi SSD mi bilmiyorum.Anladığım kadarıyla sistemde SSD yok, bu sebeple Windows 10'un hiçbir sürümünü önermiyorum.
HDD'li PC'lere önerebileceğim en iyi sürüm Windows 8.1 veya 8.1 Embedded Industry sürümleridir.
Anakartınızın modeline msinfo32 üzerinden bakabilir misiniz? Ona göre UEFI kurulup kurulamayacağı hakkında bilgi sahibi olabiliriz.
Anladığım kadarıyla sistemde SSD yok, bu sebeple Windows 10'un hiçbir sürümünü önermiyorum.
HDD'li PC'lere önerebileceğim en iyi sürüm Windows 8.1 veya 8.1 embedded ındustry sürümleridir.
Hocam bir karar verelim bence. Şu an USB'de Windows 7 Ultimate kurulu. 8.1 mi yazdırrayım kalsın mı?