Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ahmet Arda

Çalışkan

Konu Başlıkları Gizle

1. 1 Sorunyu çözdüm:
Bu normalde kullandığım sistem, yeni anakart gelene kadar idarelik kullanacağım tekrar fakat tüm montaji yapmama rağmen bilgisayar çalışıyor, fanlar dönüyor, hard disk sesi geliyor fakat bip sesi ve görüntü ortada yok. Kapatma tuşuna basıyorum kapanmıyor bilgisayar. Ayrıca klavye mouse ışıkları saçma şekilde yanmıyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Sorunyu çözdüm:​

CPU kablosunu takmayı unutmuşum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu normalde kullandığım sistem, yeni anakart gelene kadar idarelik kullanacağım tekrar fakat tüm montaji yapmama rağmen bilgisayar çalışıyor, fanlar dönüyor, hard disk sesi geliyor fakat bip sesi ve görüntü ortada yok. Kapatma tuşuna basıyorum kapanmıyor bilgisayar. Ayrıca klavye mouse ışıkları saçma şekilde yanmıyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Sorunyu çözdüm:​

CPU kablosunu takmayı unutmuşum.
  • Bilgisayarı tamamen kapatın ve fişini prizden çekin.
  • Tüm kabloları, özellikle CPU güç kablosunu kontrol edin. Doğru yerleştirildiğinden emin olun.
  • RAM'leri ve ekran kartını çıkarıp, tekrar yerine rahatça yerleştirin.
  • Monitörünüzün güç kablosunu ve sinyal kablosunu kontrol edin. Sinyal kablosunun düzgün bir şekilde takılı olduğundan emin olun.
  • Monitörü başka bir bilgisayara bağlayarak çalışıp çalışmadığını test edin.
  • Tüm bağlantıların ve takılı bileşenlerin temiz olduğundan emin olun.
  • Eğer anakartınızda bir reset düğmesi varsa, onu kullanarak BIOS'u sıfırlayın.
  • Bilgisayarın fan sesinin geldiğini belirttiğiniz için, PSU (güç kaynağı) sağlam görünse de, çıkışını kontrol edin.
  • Anakart üzerindeki LED ışıklarını kontrol edin; bazı anakartlar hata kodunu LED ışıklar ile bildirir.
  • Eğer hala bir çözüm bulamazsanız, başka bir bileşeni kontrol etmek için yedek bir parça (örneğin, RAM veya ekran kartı) deneyebilirsiniz.