wallywestr

Uzman
Mesela belli bir süre bir sayfada kaldım, sonra hareket ettirdim. Ekranda önceki ekrandan görüntü kalıyor. Belli süre sonra gidiyor. Bugün olmaya başladı. Aşağıda önceki haberden ekranda kalan görüntüyü koydum. Videosu da var ama ekleyemiyorum. Monitörüm Gigabyte G24F2. 1.5 yıldır kullanıyorum yaklaşık.

IMG_9100.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok uzun süre dediğim 1 bilemedin 2 dakika. Eskiden çok çok daha uzun süreler aynı ekran açık kalsa da bu olmuyordu bugün olmaya başladı. Panel yanığı gibi bir sorun olmuş olabilir mi?
Biraz aynı yerde duran beyaz pikseller benim monitörde de kısa süreli ekranda hafiften kalıyor. Özellikle word veya pdf gibi beyaz sabit şeylere baktıktan sonra oluyor. Kalıcı olmadığı sürece sorun yok. Çok uzun süreler aynı yerde aynı görüntü sabit olursa o kalıcı olur tabi.

Merak Edip baktım ekran kartın AMD imiş. NVIDIA kullanırken benim bu sorun başıma hiç gelmemişti ama AMD kullanmaya başladıktan sonra geçen gün bu bahsettiğim birebir aynı sorun benim başıma da geldi. Monitör açıldığında windows‘un açılışındaki logo bile, birkaç saniye duran logo bile ekranda gözüküyordu açıkçası. Sonrasında bilgisayarı yeniden başlattım ve düzeldi.

Hatta ben OLED monitör kullandığımdan dolayı sorun ilk başta OLED yanığı mı diye merak etmiştim. Sen OLED monitör de kullanmıyorsun bunun kesinlikle AMD‘den kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme:
Mesela belli bir süre bir sayfada kaldım, sonra hareket ettirdim. Ekranda önceki ekrandan görüntü kalıyor. Belli süre sonra gidiyor. Bugün olmaya başladı. Aşağıda önceki haberden ekranda kalan görüntüyü koydum. Videosu da var ama ekleyemiyorum. Monitörüm Gigabyte G24F2. 1.5 yıldır kullanıyorum yaklaşık.

Eki Görüntüle 158995

Recep abinin dedikleri mantıklı, eğer sorunun çözülmezse DDU ile kaldırıp farklı bir sürücüye geçersin.

Merak Edip baktım ekran kartın AMD imiş. NVIDIA kullanırken benim bu sorun başıma hiç gelmemişti ama AMD kullanmaya başladıktan sonra geçen gün bu bahsettiğim birebir aynı sorun benim başıma da geldi. Monitör açıldığında windows‘un açılışındaki logo bile, birkaç saniye duran logo bile ekranda gözüküyordu açıkçası. Sonrasında bilgisayarı yeniden başlattım ve düzeldi.

Hatta ben OLED monitör kullandığımdan dolayı sorun ilk başta OLED yanığı mı diye merak etmiştim. Sen OLED monitör de kullanmıyorsun bunun kesinlikle AMD‘den kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum.

Ben NVIDIA ekran kartı kullanıyorum ve bende de oluyor. Ama benim dediğim birkaç saniye duran şeyler değil. Biraz uzun süre aynı yerde duran ve beyaz (parlak) olan şeyler.

Son düzenleyen: Moderatör: