CİCİKuş

Gelişen
Arkadaşlar önce tüm resimleri yükledim. Acaba aşağıdaki piksellerin sebebi nedir? Her zaman olmuyor. Bazen sadece ekranda orta büyüklükte bir kare yanıp sönüyor ekranın muhtelif yerlerinde. Bu iki ayrı oyunda başıma geldi ve bu hatalar olurken GPU kullanımı yüzde sıfır.

Ayrıca, farklı gariplikler de var. Bakın GPU sıcaklığı buga girmiş ve yine gördüğünüz gibi sıcaklık -25 dereceyle 16 derece arasına sabitlenmiş. Neden ve nasıl olduğunu bilmiyorum.

GPU kullanımı aniden yüzde yüze geliyor. Ekranda ne varsa 1-2 saniye ekran tek renk oluyor, geri yükleniyor. Bir sürü test falan yaptım ama bir sıkıntı çıkmadı. Kablo falan değiştirdim yine aynı. Sanki bu sorun dünyada bir tek bende var gibi hissediyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

+.webp

96.webp

Ekran Alıntısı.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Artifacting yaşıyorsunuz. Oyuna girdikten ne kadar sonra oluyor?

Büyük ihtimalle kart size veda ediyor.

@CİCİKuş
geç geri dönüş için kbynz. Her zaman olmuyor. Ama project reality denen oyuna girdiğimde daha lobide sağda solda büyük kare çıkıyor. Ve biz tamire götürdük ama adamlar bir sorun bulamadığını söylediler. Ayrıca alt tab atarak bu bozukluğu kısa süreli çözebiliyorum. Acaba prizlerde mi bir sıkıntı?

OCCT'nin ücretsiz sürümünü yükleyip sol taraftan VRAM kısmına girip %80-%90 olarak ayarlayıp sonucu paylaşır mısınız?

geç geri dönüş için kbynz. Her zaman olmuyor. Ama project reality denen oyuna girdiğimde daha lobide sağda solda büyük kare çıkıyor. Ve biz tamire götürdük ama adamlar bir sorun bulamadığını söylediler. Ayrıca alt tab atarak bu bozukluğu kısa süreli çözebiliyorum. Acaba prizlerde mi bir sıkıntı?
Prizle ilgilide olabilir akım koruması ile(varsa) başka bir prize takarak deneyebilir misiniz?

Son düzenleme:
OCCT'nin ücretsiz sürümünü yükleyip sol taraftan VRAM kısmına girip %80-%90 olarak ayarlayıp sonucu paylaşır mısınız?

Prizle ilgilide olabilir akım koruması ile(varsa) başka bir prize takarak deneyebilir misiniz?
normalde çoğu test , occt dahil, uygulamasını denemiştim ama sen deyince bir daha deneyeyim dedim. Ancak uygulama fena halde kasmaya başladı. Normalde hiç olmazdı bu da. Üstelik yeniden indirip kurmama rağmen. Priz demişken, akılma yeni bir şey geldi. Bir ara odamdaki ışıklardan iki tanesi yanıp sönüyordu. Ve eğer PC açıksa cızzztt diye bir ses devamlı olarak çıkıyordu bizde bu yüzden ışıkları açmıyorduk. Lakin bir gün açık bıraktık ve o iki lamba söndü, ses de gitti. Ama tarihten emin değilim. Bu hatalardan ondan önce var mıydı bilmiyorum

Power sekmesinde de dener misiniz? Büyük ihtimalle "elektrik düzeldi ama pc bozuldu" senaryosu yaşandı OCCT hata falan verdi mi, ve prizi değiştirdin mi?