Vira

Üstün
Makaleler
1
Esenlikler, yakın bir zamanda elime RX 560 bir ekran kartı geçti. Ekran kartını taktıktan sonra görüntü alamıyorum. Ne denesem de bir sonuç alamadım. İşlemci Intel i7 2600. Anakarta bağlayınca görüntü alıyorum ancak ekran kartını kullanamıyorum. Ekran kartının fanları dönüyor, yani çalışıyor. BIOS'tan "peg" seçtim. Hiçbir şekilde ne Aygıt Yöneticisi'nden ne de Görev Yöneticisi'nden gözükmüyor.

Esenlikler, yakın bir zamanda elime RX 560 bir ekran kartı geçti. Ekran kartını taktıktan sonra görüntü alamıyorum. Ne denesem de bir sonuç alamadım. İşlemci Intel i7 2600. anakarta bağlayınca görüntü alıyorum ancak ekran kartını kullanamıyorum. Ekran kartının fanları dönüyor, yani çalışıyor. BIOS'tan "peg" seçtim. Hiçbir şekilde ne Aygıt Yöneticisi'nden ne de Görev Yöneticisi'nden gözükmüyor.

O zaman VRAM ile alakalı bir hatası vardır uzman teknik servise versen masraflı cikabilir.

Esenlikler, yakın bir zamanda elime RX 560 bir ekran kartı geçti. Ekran kartını taktıktan sonra görüntü alamıyorum. Ne denesem de bir sonuç alamadım. İşlemci Intel i7 2600. anakarta bağlayınca görüntü alıyorum ancak ekran kartını kullanamıyorum. Ekran kartının fanları dönüyor, yani çalışıyor. BIOS'tan "peg" seçtim. Hiçbir şekilde ne Aygıt Yöneticisi'nden ne de Görev Yöneticisi'nden gözükmüyor.

Bu arada o aldığınız goruntu APU işlemciden geldiği için.

Büyük ihtimalle ekran kartınız arızalı, VRAM gitmiş olsaydı çizgili görüntü alırdınız. Chipset gitmiş, emin olmak istiyorsan başka bilgisayar da deneyebilirsin. Chipset veya besleme devrelerinde sıkıntı var.

Kartı daha önce başka bir bilgisayarda denediniz mi? Kart bozuk olabilir.

Hayır muhtemelen bozuktur.

Büyük ihtimalle ekran kartınız arızalı, VRAM gitmiş olsaydı çizgili görüntü alırdınız. Chipset gitmiş, emin olmak istiyorsan başka bilgisayar da deneyebilirsin. Chipset veya besleme devrelerinde sıkıntı var.

Bunu yaptırmak ne kadar tutar sizce? Ekran kartından fazla tutacaksa başka bir tane alayım.

Chipset arızalıysa pahalıya patlar, değmez. Bunu yapan kişi de az. Besleme devrelerinde sıkıntı varsa eğer ortalama bir ücrete gider. Tamirle falan uğraşamam fırına atarsın pişirirsin belki düzelir.