25457

Uzman
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Bugün devlet hastanesine gittim, damaryolu açarken hemşire içinde oynattı ve kemiğe denk geldi galiba. Şu an biraz şişlik ve morluk var nasıl geçiririm?

Son düzenleyen: Moderatör:
15 dakika soğuk uygulayın 45 dakika dinlendirin. Uyumadığınız sürece dinlenirken bunu 4 - 5 defa yapın , her gün . O kol ile ters hareketten kaçının. Gidişatı takip edin. Olumsuz yönde ise doktora gidin. Sevgiler , saygılarla.

Acile gidip bir bakar mısın rica etsem. Yanlış iğneden dolayı dayım vefat etmişti tedbiri elden bırakma morluk ve şişkinlik vardı aynı şekilde, seni korkutmak istemem tabii ama tıbbi destek şart.

Sabah 10'dan 8'e kadar hastanedeydim gösterdim bir şey olmayacagını soyledı. Ayrıca serum alınan yerden tekrar kan alınamayacağı için ve kanlar taşınırken bozulduğu için 4 kez damaryolu açtırmak zorunda kaldım. Elim ve kollarım aynı şekilde yani. En çok elimde şişlik var muhtemelen kemiğe denk geldiği için.

Hemşire becereksizmiş. Korkutmak istemem ama genç yaşta bile bu damaryolu açamama yüzünden doğan hasardan ölen bir sürü kişi var.

Bence acile gidip göster derim. bydero arkadaşı dinle.

Bugün devlet hastanesine gittim, damaryolu açarken hemşire içinde oynattı ve kemiğe denk geldi galiba. Şu an biraz şişlik ve morluk var nasıl geçiririm?
Bunun için özel bir şey yapmanıza gerek yok. Ortalama 1 hafta içerisinde kendiliğinden geçer. Kemiğe gelmesinden dolayı değil deri altına hafif kan sızdığı için bölgede renk değişimi ve şişlik normaldir.

Bu durumda panik yapmana gerek yok gereksiz olur ama dikkatli olman iyi olur.
Soğuk buz torbasını havluya sarıp günde birkaç kez 10-15 dakika tut. Kolunu dinlendir, yukarıda tut. İlk gün sadece soğuk uygula, ertesi gün ılık kompres geç. Şişlik artar, kızarır ya da ağrı dayanılmaz olursa hemen tekrar hastaneye git.