Zekotha

Çalışkan
Sistemim şu şekilde:
  • RTX 4060 Ti 8 GB
  • Ryzen 5 5600
  • 2x8 3000MHz RAM
  • Kioxia Exceria G2 SSD
Elden Ring'te 2K ayarlarda ne denersem deneyeyim 60 FPS sabit almama rağmen hem oyun akıcı değil hem de Micro stuttering yaşıyorum. Hemen önümdeki bana yakın çimler ben yürüdükçe yükleniyor gibi oluyor o çok problem değil ama sabit 60 FPS alıp çok ufak milisaniyelik takılmalar olması ve oyunun yağ gibi akmaması problem oluyor. Oyunu 1080P'ye aldığımda hiçbir problem kalmıyor fakat 2K ayarlarda neden problem olduğunu anlamış değilim. Isı değerleri de gayet normal. RAM kullanımı ve ekran kartının VRAM kullanımı sınıra yakın bile değil o yüzden öyle bir problem olacağını sanmıyorum. Aynı ekran kartıyla Intel işlemci ve DDR5 sistemle arkadaşımın bilgisayarında gayet akıcı oynanıyor. Ben şu 2K işini bir türlü çözemedim başka hiçbir oyunda olan bir şey de değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörünüz kaç Hz? Hocam bir de NVIDIA App üzerindeki genel ayarlar sekmesinden ekran görüntüsü alıp buraya yollayabilir misiniz?

Monitörünüz kaç Hz? Hocam bir de NVIDIA App üzerindeki genel ayarlar sekmesinden ekran görüntüsü alıp buraya yollayabilir misiniz?
Monitör 180 Hz. G-SYNC ve V-SYNC açık kapalı denediğimde de bir şey değişmedi hocam.

1756777504637.webp

1756777535783.webp

Hemen önümdeki bana yakın çimler ben yürüdükçe yükleniyor gibi oluyor

RAM oranın yetmediği için sistem PAGEFILE dosya boyutu açmış ve geçici olarak SSD üzerinden sanal bellek ihtiyacını karşılıyor. RAM boyutunu geçtiği zaman oyunun bazı dosyaları SSD üzerinde tutuluyor bu yüzden objeler modeller geç yükleniyor.

2x16GB RAM çözer bu işi.

Artı -1 Eksi
60 FPS sinirli, zorunlu V-Sync acik gelen ve shader compile ekrani bulunmayan bir oyunda yasadiginiz durum bana gayet normal geldi.
başka hiçbir oyunda olan bir şey de değil.
Bu dediginiz de sorunun oyun tarafli oldugunu gosteriyor bence.
Hemen önümdeki bana yakın çimler ben yürüdükçe yükleniyor gibi oluyor
Mesela bu LoD ile alakasi disinda shader compile olayiyla alakali olsa gerek.

Tek sorun yasayan siz degilsiniz. Yapabileceginiz en optimal sey muhtemelen Nvidia Control Panel uzerinden sadece Elden Ring icin zorla V-Sync kapatmak ve shader cache klasorunuzu sildikten sonra, oyunu biraz oynamak olur muhtemelen. Biraz oynadiktan sonra shaderlar biraz compile edilmis olur, sorun nispeten azalmali diye umuyorum. Shader cache boyutunuzu da sinirsiz yapmak belki yardimci olabilir.

Sistemim şu şekilde:
  • RTX 4060 Ti 8 GB
  • Ryzen 5 5600
  • 2x8 3000MHz RAM
  • Kioxia Exceria G2 SSD
Elden Ring'te 2K ayarlarda ne denersem deneyeyim 60 FPS sabit almama rağmen hem oyun akıcı değil hem de Micro stuttering yaşıyorum. Hemen önümdeki bana yakın çimler ben yürüdükçe yükleniyor gibi oluyor o çok problem değil ama sabit 60 FPS alıp çok ufak milisaniyelik takılmalar olması ve oyunun yağ gibi akmaması problem oluyor. Oyunu 1080P'ye aldığımda hiçbir problem kalmıyor fakat 2K ayarlarda neden problem olduğunu anlamış değilim. Isı değerleri de gayet normal. RAM kullanımı ve ekran kartının VRAM kullanımı sınıra yakın bile değil o yüzden öyle bir problem olacağını sanmıyorum. Aynı ekran kartıyla Intel işlemci ve DDR5 sistemle arkadaşımın bilgisayarında gayet akıcı oynanıyor. Ben şu 2K işini bir türlü çözemedim başka hiçbir oyunda olan bir şey de değil.
Hocam NVIDIA Denetim Masası kullanmayın. Google NVIDIA App diye aratma yapın. NVIDIA App'i indirin ondan sonra Smooth Motion özelliğini NVIDIA App'te açın. Bu özellik DLSS'in bütün uygulamalarda çalışmasını sağlıyor. Bir deneyin hocam. Olmazsa yapacak bir şey yok.