21931

Deneyimli
Makaleler
1
  • 2022 yapımı popüler video oyunu Elden Ring, George R. R. Martin'in katkılarıyla oluşturulan mitolojik evrende geçiyor.
  • Hidetaka Miyazaki'nin yönettiği sürükleyici hikayesiyle hem eleştirmenlerden hem de oyunculardan büyük övgü alan oyun, beyazperdeye uyarlanıyor.
  • Filmin senaristliğini ve yönetmenliğini Garland, yapımcılığınıysa Peter Rice, Andrew Macdonald, Allon Reich'ın yanı sıra George R. R. Mart'in ve Vince Gerardis üstlenecek.

Kaynak: https://www.ntv.com.tr/n-life/kultu...r-yonetmeni-belli-oldu,FHDfxWQxIEmXi-3eMpxI9A

Hidetaka Miyazaki'nin yönettiği sürükleyici hikayesiyle hem eleştirmenlerden hem de oyunculardan büyük övgü alan oyun, beyazperdeye uyarlanıyor.
Sürükleyici hikaye? Oyun hikaye anlatmıyor ki sürükleyici olsun. Eşya açıklamaları, diyaloglar ve bazı duvarlardaki çizimlerden oyunun hikayesini çıkarmak gerekiyor. Oynayanların da çok büyük kısmı buna üşendiği için oyunun hikayesinden haberi olmuyor. :D Neyse, umarım lore'a sadık kalarak çekerler de insanlar hikayesini öğrenmiş olur.

Sürükleyici hikaye? Oyun hikaye anlatmıyor ki sürükleyici olsun. Eşya açıklamaları, diyaloglar ve bazı duvarlardaki çizimlerden oyunun hikayesini çıkarmak gerekiyor. Oynayanların da çok büyük kısmı buna üşendiği için oyunun hikayesinden haberi olmuyor. :D Neyse, umarım lore'a sadık kalarak çekerler de insanlar hikayesini öğrenmiş olur.
Olay o zaten ya hani :D? Ubisoft, EA, Rockstar oyunları gibi A'dan B'ye gideceksin, şunu öldüreceksin, bunu alacaksın mı desin :D? Anlatım tarzının bu şekilde olması, hikayenin kötü olduğu veya sürükleyici olmadığı anlamına gelmez, gayet derin ve gizemlerle dolu bir hikayesi var.

Anlatım tarzının bu şekilde olması, hikayenin kötü olduğu veya sürükleyici olmadığı anlamına gelmez, gayet derin ve gizemlerle dolu bir hikayesi var.
Yazdığım mesajda hikayesinin kötü ya da sürükleyici olmadığını söylediğim bir kısım yok. Anlatılmayan hikaye sürükleyici olamaz, anlatılsaydı sürükleyici olurdu. Kendimden de bahsetmedim, oyuncuların genelinden bahsettim. Bu mesaja göre benim hikayeyi bilmediğim ve hikayeyi kötülediğim sonucu nasıl çıktı anlamadım.

Yazdığım mesajda hikayesinin kötü ya da sürükleyici olmadığını söylediğim bir kısım yok. Anlatılmayan hikaye sürükleyici olamaz, anlatılsaydı sürükleyici olurdu. Kendimden de bahsetmedim, oyuncuların genelinden bahsettim. Bu mesaja göre benim hikayeyi bilmediğim ve hikayeyi kötülediğim sonucu nasıl çıktı anlamadım.
Yazdığın yazıdan bu çıkarım yapılabiliyor. Ayrıca hikaye anlatım tarzının farklı olmasının sürükleyici olup olmaması ile zerre alakası yok, ne yani seni sinematiğe boğan oyunlar mı sürükleyici oluyor? Aksine asıl o tarz oyunlar sıkıcı oluyor, kontrol hiç sende değil, her dakika sinematik. Elden Ring gayet de sürükleyici bir oyun. Gizemleri keşfetmek acaba şimdi ne olacak, bu kim, bu ne falan. Seni içine çekiyor.