Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
İğrenç olması için önce bir sunum olması gerekiyor, sunum hiç yok. Benim gibi bazı oyuncular da hikayeyi oyuncunun anlaması için peşinden koşturmasını gerektiren bu oyun dizaynının keşfetme dürtüsünü güçlendirdiğini düşündüğü için seviyor. Girilen alakasız bir köşeden önceden yarım kalan hikayeyle ilgili önemli bir parça çıkınca keyif alıyorum.
windows
Uzman
Hocam elden ringde İngilizce'nin çok bir önemi yok ki.Yabancı dilin kötüyse tavsiye etmem, oynarken zorluklar yaşarsın. Görevleri anlamakta zorluk çekmeni bir kenara bırakalım, hikayeyi ve oyun dünyasını anlamak için hem tüm NPC'lerin dediklerini iyi takip etmen gerekiyor hem gördüğüm yazıları eşya açıklamalarına kadar okumak gerekiyor. Tabii çaba gösterirsen hem oyun sırasında bir şeyler öğrenme ihtimalin var hem çevirilerle eksik kalan yerleri bir oranda kapatabilirsin. Bir diğer seçenek de hikaye ve görevlerin çözüm kısımlarını internetten bakarak ilerlemeye çalışmak ama o da oyun keyfini muhtemelen bir miktar baltalayacaktır.
Yama kurmanıza veya türkçe yapmanıza bir sebep yok. Oyunda zaten hikaye anlatımı yok neredeyse. Ayrıca çoğu şeye de wikiden bakarsınız.Peki türkçe dil destekli souls oyunları önerir misiniz? Hiç souls oyunları oynamadım.
Aeronight
Üstün
PC varsa Türkçe çevirisi var. Onun dışında Bloodborne'da ve Demon's Souls'da Türkçe var.Peki türkçe dil destekli souls oyunları önerir misiniz? Hiç souls oyunları oynamadım.
Bloodborne™
Kâbuslarınızı avlayın Yalnız bir yolcu. Lanetli bir kasaba. Dokunduğu her şeyi yutan ölümcül bir gizem. Yıpranmaya yüz tutmuş, her şeyi tüketen korkunç bir hastalığın pençesinde unutulmuş bir yer olan Yharnam şehrine girerken korkularınızla yüzleşin. Şehrin karanlık gölgelerini temizleyin...
Demon's Souls | PS5 Oyunları | PlayStation
PS5 için Demon's Souls'u edinin. Resmî PlayStation sitesinden en son haberleri, ekran görüntülerini, fragmanları ve daha fazlasını alın.
Ne oynadığını anlamak için oyun dünyasını ve hikayesini anlamak gerekiyor. Hikayeyi anlamak için uğraşmadan sadece düşman keserek oyun keyfinin ve dünyayı keşfetme isteğinin önemli kısmını baltalamış oluyorsun. Açık dünya yapısından dolayı Elden Ring'de keşfetme isteğini yüksek tutmak önemli, yoksa haritayı açmak için bile 70-80 saat oynamak gerekiyorken sıkılıp bırakma ihtimali çok yüksek.Hocam Elden Ring'de İngilizce'nin çok bir önemi yok ki.
francisco77
Uzman
NPC'lerin ağzından 2 kelam alacağım diye a tuşunu spamlayamam ben ya. Elden Ring'i oynadım ama hikayesini direkt geçtim. Sunumu berbat. Sevmiyorum.
Evet, o avantajı var. Bazı oyunlarda Türkçeye yanlış çevriliyor. Wikilerde az gezmemiştim Witcher'da mesela.
Hikayesini direkt geçince oyun zevk veriyor mu yine de. Misal ben diyalog ve sinematik hiç sevmem saf aksiyon isterim.
Aeronight
Üstün
Hocam hikayesi yok zaten. Dümdüz grind yapıp boss kesin, keşif yapın. Oyun bundan ibaret.Hikayesini direkt geçince oyun zevk veriyor mu yine de. Misal ben diyalog ve sinematik hiç sevmem saf aksiyon isterim.
francisco77
Uzman
Hocam hikayesi yok zaten. Dümdüz grind yapıp boss kesin, keşif yapın. Oyun bundan ibaret.
Harika, buna sevindim, bu kadar çok sevilen bir oyunu diyalog ve sinematikten dolayı oynamaktan vazgeçmek istemezdim. Oyun çok sararsa hikayeyi de merak edip kurcalarım belki.
Önüne geleni kesmeye çalışarak da zevk alınır ama sadece amaçsız şekilde grind yapmak muhtemelen daha çabuk sıkılmana neden olacak.Misal ben diyalog ve sinematik hiç sevmem saf aksiyon isterim.
Daha demin açıkladım, oyunun çok detaylı bir hikayesi var. Grind yapmak yerine biraz NPC'lerin dediklerine kulak kabartsanız, eşya açıklamalarını okusanız o evrenin mitolojisini de NPC karakterlerin geçmişlerini de öğreniyorsunuz. Oyunu dizayn edildiği şekline göre oynamayınca bir sürü şeyi anlamıyorsunuz işte. Size uygun bir oyun dizaynı değilse beğenmeyip başka oyunlara bakarsınız da bilmediğiniz hikaye konusunda yok diye ısrar etmenin anlamı yok.Hocam hikayesi yok zaten. Dümdüz grind yapıp boss kesin, keşif yapın. Oyun bundan ibaret.