Birçok oyun firmalarının katili. Geçmişte oyun firmaları satın alıp sonrasında kapatma huyları vardı. Bu kapattığı firmaların az çalışanını kendi bünyesine katıp birçok çalışanı ekmeksiz bırakmıştır.

EA yazısını görünce aklıma ilk FIFA ve Red Alert geliyor.

Eski EA olmadığı bariz. Mobile servis oyunu cıkarıp para aksın mantalitesinde adamlara dönüşmüş vaziyetteler çok uzun zamandır. Ne kadar kaliteli stüdyo varsa satın alıp kapatan dev bir kıyma makinesi.

Para kazandırmamaya çalıştığım şirketlerden biri. 20 yıl önce severdim ama son 5-6 yıldır en sevmediğim şirketlerden oldular. Codemasters'ı satın alıp F1 oyun fiyatını direkt 7-8 kat artırmalarına da hâlâ küfrediyorum.

Screenshot_2024-03-18-17-52-42-638_com.instagram.android.webp
images-4.webp

Battlefrond 2 oyununu aşırı beğeniyorum. Onun dışında oyunları güzel ve idare eder düzeydi. Oyun istemcisini anlamıyorum ve beğenmiyorum.

Paragöz ama bir o kadar da bazen oyunlarına %90 indirim yapacak kadar cömert bir firma. Mükemmel, aksiyonlu ve kaliteli oyunları vardır fakat bunları çok yüksek bir fiyata satması EA ürünlerinin yaygınlaşmasına engel oluyor diyebiliriz. Kaliteli oyun firmalarını satın alıp kendi bünyesinde kapatarak rakip eliyor da diyebiliriz.