seeraddar

Yetkin
Bende bir tane elektrikli diş fırçası var. Temizlememe rağmen, her seferinde sanki tam olarak temizlenmemiş gibi hissediyorum. Çünkü dişlerimin arasında hâlâ bir şeyler kalıyor gibi oluyor. Özellikle dişlerimin ara kısımlarının arkası tam görünmüyor ve temizlenmemiş gibi hissediyorum.

Ama manuel fırçayla fırçalarken dişlerimin ara kısımlarının arkası tamamen görünüyor ve gerçekten tertemiz oluyor. Elektrikli fırçanın ise, özellikle diş aralarını iyi temizlemediğini düşünüyorum. Yuvarlak başlıklı bir elektrikli fırça kullanıyorum ama sanki beklentimi tam karşılamıyor.

Manuel fırçaya kıyasla, ara kısımları dediğiniz gibi iyi temizlemiyor. Ben manuel fırça + diş ipiyle komple temizliyorum. Yoksa içim rahat etmiyor. Özellikle diş aralarınızda çürüme varsa kesinlikle diş ipi kullanın.

Manuel fırçaya kıyasla, ara kısımları dediğiniz gibi iyi temizlemiyor. Ben manuel fırça + diş ipiyle komple temizliyorum. Yoksa içim rahat etmiyor. Özellikle diş aralarınızda çürüme varsa kesinlikle diş ipi kullanın.
Hocam sizce tamamen otomatik fırçayı bırakmalı mıyım? Yani şu an aklımda otomatik fırçayı bırakıp manuel fırçaya geçme var.

Hocam sizce tamamen otomatik fırçayı bırakmalı mıyım? Yani şu an aklımda otomatik fırçayı bırakıp manuel fırçaya geçme var.
Ben manuel fırçanın daha etkili olduğunu düşünüyorum. Oral-B Pro modelini kullanıyordum sonradan bıraktım.
Bende özellikle diş arasında çürümeler olduğu için mecburdum bırakmaya.

Bütçe sıkıntınız yoksa Curaprox'un fırçalarını önerebilirim. Her eczanede bulunmuyor ama kaliteliler. 300-400₺ bandındalar.