xLeomessi

Becerikli
Merhaba, dün evde değişik bir kesinti oldu. Evin bazı bölümlerinde elektrik varken bazı bölümlerinde elektrik yoktu. Ondan sonra elektrik geldi, bilgisayarı açtım 2 kez güncelleme yapıp resetledi. Ondan sonra Windows menüsü geldi, fakat yaptığım BIOS ayarları sıfırlanmıştı. Böyle bir şey başına gelen var mı? Çok garip geldi.

BIOS pili bitmiş olabilir, Normal bir durum. Tabii anakart yepyeniyse bu pek muhtemel değil.

bios-pili.webp

Ya da BIOS ayarlarında hata yapılmıştır diyeceğim ama böyle olsa elektrik kesintisiyle alakası olmazdı.

BIOS pili bitmiş olabilir, Normal bir durum. Tabii anakart yepyeniyse bu pek muhtemel değil.

Eki Görüntüle 183783

Ya da BIOS ayarlarında hata yapılmıştır diyeceğim ama böyle olsa elektrik kesintisiyle alakası olmazdı.

Anakart yeni hocam, yani bakındım ama başına gelen çok göremedim. Neyse umarım bir problem olmamıştır diyerek devam edeceğiz. Teşekkür ederim^^

BIOS pilini kontrol et hocam anlamadan ters takmış olabilirsin. Eğer düzgün takılı ise bitmiş olabilir yenidir diye bitmemiştir diye düşünme kaçak sızıntı vardır erken biter anlamazsın.

BIOS pilini hiç ellemedim ki Yasin hocam. Aldığım andan beri kendisi takılı duruyor. Fabrikasyon yanlış takılma ihtimali yoktur herhalde :D

BIOS pilini hiç ellemedim ki Yasin hocam. Aldığım andan beri kendisi takılı duruyor. Fabrikasyon yanlış takılma ihtimali yoktur herhalde :D

Anakart MSI ise her şeyi beklerim :D. Zamanında Z270 M3 anakartıma sitesinden lan driver yüklediğimde mavi ekran alıyordum. Daha sonra lan sağlayıcısının sitesinden güncel sürümü yükleyip sorunu çözmüştüm. Pilde sızıntı kaçak olabilir. Diğer türlü elektrik gidince BIOS sıfırlaması doğal bir şey değil. Pil gevşemişte olabilir. Çıkarın kontrol edin tekrar monte edin. BIOS üzerinden değişiklik yap sonra güç kes bakalım tekrar sıfırlayacak mı? Eğer sıfırlarsa üzerindeki kod ile aynı pilden 1 tane alıp değişimini yap.

Anakart MSI ise her şeyi beklerim :D. Zamanında Z270 M3 anakartıma sitesinden lan driver yüklediğimde mavi ekran alıyordum. Daha sonra lan sağlayıcısının sitesinden güncel sürümü yükleyip sorunu çözmüştüm. Pilde sızıntı kaçak olabilir. Diğer türlü elektrik gidince BIOS sıfırlaması doğal bir şey değil. Pil gevşemişte olabilir. Çıkarın kontrol edin tekrar monte edin. BIOS üzerinden değişiklik yap sonra güç kes bakalım tekrar sıfırlayacak mı? Eğer sıfırlarsa üzerindeki kod ile aynı pilden 1 tane alıp değişimini yap.

Yok Gigabyte hocam. Büyük bir problem mi bu durum?

Yoo sistemin pilsizde çalışır herhangi bir sorun olmaz ayar tutmaz sadece.

Ya aldığımdan beri oyun oynamaktan çok böyle değişik değişik şeylerle uğraşıyorum :D RAM'leri CL28 çekmiştim onda da BIOS'a girememe sorunu yaşamıştım. Ama PC kullanabiliyordum, ondan sonra bir sabah PC'yi açtım hop hata verdi ve BIOS ekranına attı. Bir baktım her şey sıfırlanmış. Ellemiyorum artık. PBO açtım sadece +100 -20 takılıyorum. Öyle aman aman bir ayar yapmıyorum yani, sadece merak ettim neden böyle bir şey oldu. Kaliteli bir 8'li priz alıp kendimi güvence altına alayım en sağlıklısı o olacak. 2026 yılına gireceğiz hala İstanbul'un göbeğinde ilginç kesintiler yaşıyoruz.