S-Link Might U150 1500VA 12v9ah*2 900W siyah Line-Interactive kesintisiz UPS güç kaynağı kullanıyorum. Monitörüm ve kasam takılı. Şu ana kadar bir sorun yok sanıyordum. Pazar günü sabah 7 civarı yağmur yağarken birden UPS biplemeden çalışmaya başladı. Bilgisayar açık değildi. Elektrikler vardı, bir sorun yoktu. UPS'in düğmesinden kapattım ama kapanmadı, fişten çektim öyle kapandı. Daireye elektrikçi ve apartmana da ilin resmi elektrik sorumlusu şirketin çalışanları geldi. Daireye gelen elektrikçi prizlere baktı 240 watt civarı gördüğünü söyledi. Tüm prizleri kontrol etti. Daireyle alakası olmadığını, bu mevzudan sorumlu kişilerin bakması, yüksek olan wattı düşürmeleri dalgalanmayı düzeltmeleri gerektiğini söyledi. Gelen şirket çalışanları da wattın 235 240 seyrinde olduğunu ve düşüremeyeceklerini. Sıra olarak elektriği mahallede en son alanlardan biri olduğumuzu (Yıllar önce bu olay yüzünden watt az geliyordu, yükselttirmiştik.), burada bir sorun olmadığını dairenin prizlerine değil iyice tesisatına vs. daha iyi bir elektrikçiyle bakmamız gerektiğini söyledi. Tahminim pazar günü olan o olayın ani bir watt düşmesi sonucu UPS'i buga soktuğu tabii alet bozulmuş da olabilir ama başka bozulma sinyali vermiyor gibi.
Şimdi bilgisayarı geri takıp çalıştırdım, bir sorun yok gördüğüm kadarıyla. Sizce sorun ne yardımcı olur musunuz? Çözülmediği takdirde bu UPS ara sıra çalışsa (Muhtemelen pillerin içini bitiresiye kadar çalışır.) Bilgisayara zararı olur mu?
Prizlere bir şey takınca ara sıra minik elektrik patlamaları oluyor, annemin telefonu yağmurda ıslanınca prize taktığı için şarj aletinin iki ucu ve telefonunun şarj kısmı yanmıştı, yardımcı olur mu bilmiyorum. Bazen PC PSU kafasından oyun açık değilken de vızıltı gelebiliyor vs. böyle mevzular söz konusu.
Şimdi bilgisayarı geri takıp çalıştırdım, bir sorun yok gördüğüm kadarıyla. Sizce sorun ne yardımcı olur musunuz? Çözülmediği takdirde bu UPS ara sıra çalışsa (Muhtemelen pillerin içini bitiresiye kadar çalışır.) Bilgisayara zararı olur mu?
Prizlere bir şey takınca ara sıra minik elektrik patlamaları oluyor, annemin telefonu yağmurda ıslanınca prize taktığı için şarj aletinin iki ucu ve telefonunun şarj kısmı yanmıştı, yardımcı olur mu bilmiyorum. Bazen PC PSU kafasından oyun açık değilken de vızıltı gelebiliyor vs. böyle mevzular söz konusu.
Son düzenleyen: Moderatör: