Torukojin Kaneki

Başarılı
Yer
Manisa
Meslek lisesi elektrik okuyan arkadaşım var. Binaya kablo vb. döşesem 2 milyon TL diyor. Okul bitince çalışıp 100 bin alacağım diyor.
Emekli olunca da 70 bin alacağım diyor. Doğru mu bu? :D

Meslek lisesi elektrik okuyan arkadaşım var. Binaya kablo vb. döşesem 2 milyon TL diyor. Okul bitince çalışıp 100 bin alacağım diyor.

Olmuyor her zaman öyle maalesef. Aynı hayallerle 2 yıllık elektrik okuyan arkadaşım var. Üniversiteye girişini hatırlıyorum. Şu an mezun ve asgari ücret alıyor. Kendi işini açmalısın o kadar yüksek meblalar için. Onun içinde işi öğreneceksin, çevre yapacaksın, sermayen olacak vs uzar gider gerekenler.

Su an bu piyasada 5 yillik deneyimli elektrik elektronik muhendisi 100K maasi zor alir. Meslek lisesi mezunu nasil o parayi alacak? Insaatlarda baslarsa asgariden yuksek alir her turlu ama kopek gibi calistiriyorlar. Yine de 50K'lari goremez ilk etapta. Kendisi bir is kuracaksa orasina bir sey diyemem.

Benim pederin kuzeninin işçisine 3500 TL verdigini biliyorum günlük. Ama 1 daire kabloluyormus 1 günde dedigine göre ve daha fazladir bu gecen senenin parasiydi şu an 5000 veriyordur. Kendisi İstanbul gibi yerde dublex merkezi konumlu saray gibi evde kalıyor.
Arkadaşın daha fazla kazanır ama işini begendirmesi gerek. Pederin kuzeni mesela çevresiyle is yapio o haric kimseye is vermiyorlarmis. Yaninda diger calisan 2 3 ksiiye demin 1500 lira günlük verdigini soylemisti. 2 tane arabasi var bir de anormal derecede zengin olmalarina ragmen disariya kendilerini hiç belli etmiyorlar. Ayrica size sunu söyleyeyim PC yerine elektrik okusaydim coktan tekniker olarak atanmis yatarak para kazaniyordum. 🤣 puanlari cok dusuk cunku bu bölümü okuyan ve bilen insan hiçbir zaman issiz kalmaz. Dunyanin neresine giderse gitsin iş bulur. PC bölümü ölü yatirim yapay zekadan dolayi. Gidip İTÜ, ODTÜ bitirmediyseniz isiniz zor olacak gibi gozukuyor 2-5 yila kadar.

Olmuyor her zaman öyle maalesef. Aynı hayallerle 2 yıllık elektrik okuyan arkadaşım var. Üniversiteye girişini hatırlıyorum. Şu an mezun ve asgari ücret alıyor. Kendi işini açmalısın o kadar yüksek meblalar için. Onun içinde işi öğreneceksin, çevre yapacaksın, sermayen olacak vs uzar gider gerekenler.

Senin arkadasin 70 puan alsa şu an memur olurdu atanma puanlarina bir bakın cok dusuk.

Dediği mümkün ama yıllar sonra anca o değerlere ulaşır.
O değerlere ulaşana kadar onu bir güzel çalıştırırlar.
Genelde böyle mesleğinin parasıyla hava atan insanlar çok dayanmaz o paraları kazanana kadar bir bakmışsın KPSS çalışıyor:D