orjin.01

Gelişen
İyi günler, elektrik kesilip gelince internet gelmiyor ama yan dairede internet hemen geliyor. Aynı ankastre bağlı ve aynı sokaktaki saha dolabından alıyoruz. 100 kere CİMER'e ve Türk Telekom'a bildirmeme rağmen ilgilenen olmadı ve sorun olmadıgını belirttiler. Bir yol gösterebilecek arkadaşlardan önerilerini rica ediyorum. 50 Mbps download, 13 Mbps upload alıyorum. Modem Keenetic Carrier, alalı 2 yıl olacak. İnternet bağlandıktan sonra bir daha kopma olmuyor, ek yaptım yak 1 ile veya RJ11 de çaktım. Sorun yine de düzelmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Keenetic hero kullanırken benimde normalden daha geç geliyordu internet, Router ile alakalı olabilir bazı modeller daha geç bağlanıyor.

Modem çalışırken internet normal varken direk modemin fişini çekip geri taktığınızda aynı problem oluyor mu?

Ya bunun çok nedeni olabilir dağıtıcı kutudaki akülerden tut modeme hatta routerlere kadar. Hat değerlerinin düşmesine kadar.
Yan dairede internetin hemen gelmesi kafayı karıştırıyor aynı saha dolabına mı bağlısınız? Öyleyse sinyal onlara erken gelip sana geç geliyorsa sendeki donanımlarda sorun olabilir.

Ya bunun çok nedeni olabilir dağıtıcı kutudaki akülerden tut modeme hatta routerlere kadar. Hat değerlerinin düşmesine kadar.
Yan dairede internetin hemen gelmesi kafayı karıştırıyor aynı saha dolabına mı bağlısınız? Öyleyse sinyal onlara erken gelip sana geç geliyorsa sendeki donanımlarda sorun olabilir.

Yan daire de aynı sorun vardı önceden ama ekipler geldi nasıl yaptılar bilmiyorum ama modem verdikten sonra düzeldi demişti. Bende neden oldugunu bulamıyorlar bende bunu anlayamıyorum saha dolabındaki aküler de sorun olabilir diye gelen ekibe söyledim öyle sorun var dedi ama dedim yan dairedekilere internet geliyor dedim bir şey diyemedi altyapı ekipleri için CİMER'e kaçkere mesaj bıraktıysam ama gelen olmadı.

Saha dolabında sıkıntı olabilir. İkinci bir cihazınız var ise elektrik gidince değiştirmeyi deneyin.