Arabana daha çok ses çıkarması için egzoz takıyorsan saygı bekleme insanlardan. Verdiğin rahatsızlığın derecesi yok. Bu konu drift değil.
Egzoz takanlara karşında stok haliyle sesi yüksek olan araca bir şey diyemezsiniz.

Devletin derdi bile modifiyeli arabalar olmuş; her yer trafik polisi kaynıyor ceza kesmek için yer arıyorlar.
Ama katillere gelince 1 gram ceza yok; işte Türkiye bu şekil. Neyse, Silivri'ye gitmek istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an değil fakat ileride mecburen daha da yaygınlaşacak. Ama motor dediğin bağıracak taraftayım ben.

Hacı motor dediğin bağıracak da ülkedeki insanların %90'ı o bağıran motorlu araçlara sahip değil tam tersi motordaki ses yalıtımına araç sahipleri özellikle dikkat ediyor eğer motoru bağıran bir araç arıyorsan spor otomobil alacaksın. Zaten motor bağıracak diyenlerin bindiği araç çoğunlukla belli: 1.3/1.6 Multijet, 1.5dCi, 0.9TCe. Motor bağıracak diyen birisi en azından 2.0 veya 1.8 motora sahip bir aracı kullanmıyorsa ve beygiri de yüksek değilse çıkıp elektrikli aracı eleştirmesinin ve kötülemesinin de bir anlamı yoktur söylenen sözün değeri de yoktur. Sorarlar adama motorunun ömrü ne de sen bağırmasını istiyorsun diye.

Bence tutmaya bile başladı. Şehir içi kullanımda bu saatten sonra içten yanmalı araçların o kadar lazım olacağını düşünmüyorum. Araba tutkunu olsam bile şu şartları düşününce bile elektrikli arabalar çekici geliyor. Kendi aracımın vergisi ve yakıtı cidden fazla.
şöyle arabalar varken elektrikli araçların hiç bi tadı yok ve benim için araba hobidir zevk işidir aracı basıkta yaparım Motorun beygiri ve sesi daha güzel çıksın diye motoru da modifiye ederim varex egsoz takmadığım sürece ceza yazamazlar

Şu düşünce o kadar gerçeklikten uzak ve sığ bir düşünce ki. Şunu diyen birinin ya ehliyeti/arabası yoktur ya birikime değil de sokağa atacak parası vardır ya da çok zengindir ve zaten daha zevkli ve kaliteli otomobile sahiptir. Ülkemizin gerçeği fiyatlar yüksek ve arabalar da bir o kadar pahalı. Yarının ne olacağı belli değilken böyle araçları övmek komedi cidden. Sen bir avrupa ülkesinde yaşamıyorsun kardeşim. Avrupa'da yaşayan adam 2500-3000 Euro'suyla bitik bir E46'sını alır yapacağını yapar elinde patlasa bile o kadar zarara girmez. Burada 10bine alıyorsun bir de üstüne bir dünya masraf. E zaten sitedeki e46'ların çok büyük bir kısmı döküntü durumunda. Bir de bunlara yay, egzoz takıp zevk (?), hava atmaya düşeceksiniz. Bu bitik 4 silindirlilerle neyin zevkini alacaksanız artık. Elektrikli arabalarla karşılaştırdığın arabalara bak zaten baştan falso zaten.

Stok haliyle yüksek derecede ses çıkaran araçlar belli. Sizin bahsettiğiniz araba yanlarına yaklaşamaz. Sunduğunuz argüman biraz saçma.
O videodaki araçta egzoz var, tabii bilmiyorum anlar mısınız ama M50B20 olan bir motoru, yani 2.0'lık motoru 3.0'lık yapıyorlar beygiri yükselsin diye. He, bunu yapınca da sesi de artıyor ama tabii bir varex egzoz kadar abartı bir şey değil. Şahsen ben de öyle varex egzozdur, Akrapovic egzozudur falan sevmiyorum.

Şöyle arabalar varken elektrikli araçların hiçbir tadı yok ve benim için araba hobidir, zevk işidir. Aracı basık da yaparım, motorun beygiri ve sesi daha güzel çıksın diye motoru da modifiye ederim. Varex egzoz takmadığım sürece ceza yazamazlar.

Bahsi geçen araçların sanayi masrafı bir otomobil parası kadar, araç hobi ve zevk işi değil bir ihtiyaçtır en önemlisi bir ulaşım aracıdır. Aracı pratikte basık da yapabilirsin motoru da modifiye edebilirsin ama nereye gidersen git, hangi ülkeye gidersen git cezasına da katlanırsın Varex egzoz takmadığın sürece değil uygun olmayan modifiyeyi yaptığın sürece her şekilde ceza yersin isterlerse aracı altından bile alırlar. Modifiye konusuna değinmeyeceğim çünkü ülkemiz insanının gerçek modifiyenin ne olduğuna dair bilgi sahibi olduğuna zerre inancım yok.

Motor modifiyesi fark edilmiyor. 2.0'lık aracı 3.0 yapınca 3.0'lık krank mili takılıyor, 3.0 emme manifoldu falan filan; yani muayenede fark edilmez. Fark etmeleri için motorun içine bakmaları lazım, polisler zaten fark edemez. Araçta aşırı abartı basıklık olmadığı sürece ceza kesmiyorlar.

Yani kısaca size şunu diyeyim; herkesin hobisi var. Biri kuş sever, biri bilgisayarları çok sever. Bizler de modifiyeli araba seviyoruz. Milletin zevkine de arabasına da karışmayın, rahatsız etmediği sürece.

Yani kısaca size şunu diyeyim herkesin hobisi var biri kuş sever biri bilgisayarları çok sever bizlerde modifiyeli araba seviyoruz milletin zevkinede arabasınada karışmayın rahatsız etmediği sürece.

Ülkedeki modifiye kültürü insanları rahatsız etmek üzerine kurulu, işin sıkıntısı o.

Adam yapıyor bir 15-20 santim hoparlörle ses sistemini, üzerine egzozu kesip biçiyor, gecenin bir yarısı şehrin göbeğinde milletin kafasını ütülüyor gürültüyle... Böyle şeyler hoş karşılanmıyor.

Açık konuşmak gerekirse içten yanmalıların devri hâlâ bitmedi. Hatta bazı markalar dizele bile geri dönmeye başladı. İçten yanmalı ruhu, elektrikli araçlarda yok hâlâ. Bazı modeller hariç tabii. Velev ki Hyundai Ioniq 5 N, bu arabada özel hoparlör var ve 8 ileri simüle edilmiş çift kavrama hissiyatı sunuyor, keyifli arabadır. Bu şekilde güzel. Ama yüksek ağırlık, kaza anında sıkıntılar ve akülere darbe alınması, menzillerin hâlâ istenilen seviyede olmaması ve garanti süreci bittikten sonra ciddi akü ücretleri gibi dezavantajları hâlâ var. Ama nedir, sessizlik, 0'dan itibaren tork ayağınızın altında, güzel donanımlar, güzel teknolojilerin entegre edilmesi, şanzıman ve motor dertlerinin olmaması, çok düşük bakım maliyetleri, fütüristik tasarımlar derken mantıklı tarafları da çok.