Motosikletlet almak yerine Scooter alınır mı? Amacım ufak ve kompakt bir ulaşım aracına sahip olmak. Aile pek ılımlı değil motor konusunda o yüzden Scooter düşünüyorum. Otobüse binmekten nefret ediyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?Blackraven
Üstün
Bence ikisi de mantıksız çünkü bu 2 tekerlekli nanelerde canınızı, vücut sağlığınızı korumak için sizin yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Birisi size sinir oldu önünüze mi kırdı? Geçmiş olsun ya öldünüz ya ömür boyu sakatsınız ya da şanslısınız ve sadece travmatize oldunuz. Birisi sinyal vermeden yola mı çıktı? Bir gün dikkatli olursunuz, ikinci gün olursunuz ama üçüncü gün yukarıdaki maddeler geçerli. Örnekler çoğaltılabilir hele hele kasap kuryeler ve "influencer" motorculardan dolayı günden güne artan motorcu nefretini düşününce...
Scooter kendi içinde riskli çünkü araç yolunda sürerseniz motorlar ve araçlar ve hatta yayalar sizi adamdan saymaz. Önünüze kırarlar, laf atarlar onu yaparlar bunu yaparlar. Yani hobi olarak mahalle arasında git-gel yapmak için mantıklı ama onun dışında hiçbir mantığını ve güvenilirliğini göremiyorum.
Evet belki araba kazalarında da ölen oluyor, bu dediklerimi yaşayan oluyor ama gerçekten araç ile motor farkını açıklamama gerek olmadığını düşünüyorum. Modern çağın gerekliliği olan yüksek hızda ulaşım için araç kullanarak belirli bir risk alıyoruz diye her risk kabul edilebilir hale gelmiyor.
Uzun lafın kısası bu hayatta arkanızda bırakacağınız, ömür boyu yatalak olacağınız zaman size ömür boyu bakması gerekecek anne babanıza, sevdiklerinize acımıyorsanız maddi durumunuza bağlı istediğinizi alabilirsiniz ama benim tavsiyem bu tür araçlara kesinlikle yönelmemeniz olacak. Otobüse binmek boğazınızdan bir tüple beslenmekten daha acısızdır emin olun.
Scooter kendi içinde riskli çünkü araç yolunda sürerseniz motorlar ve araçlar ve hatta yayalar sizi adamdan saymaz. Önünüze kırarlar, laf atarlar onu yaparlar bunu yaparlar. Yani hobi olarak mahalle arasında git-gel yapmak için mantıklı ama onun dışında hiçbir mantığını ve güvenilirliğini göremiyorum.
Evet belki araba kazalarında da ölen oluyor, bu dediklerimi yaşayan oluyor ama gerçekten araç ile motor farkını açıklamama gerek olmadığını düşünüyorum. Modern çağın gerekliliği olan yüksek hızda ulaşım için araç kullanarak belirli bir risk alıyoruz diye her risk kabul edilebilir hale gelmiyor.
Uzun lafın kısası bu hayatta arkanızda bırakacağınız, ömür boyu yatalak olacağınız zaman size ömür boyu bakması gerekecek anne babanıza, sevdiklerinize acımıyorsanız maddi durumunuza bağlı istediğinizi alabilirsiniz ama benim tavsiyem bu tür araçlara kesinlikle yönelmemeniz olacak. Otobüse binmek boğazınızdan bir tüple beslenmekten daha acısızdır emin olun.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
Trafik kurallarından bir haber çocuklar scooter kullanmamalı, halihazırda motorculardan trafikte çekiyoruz ancak scooter denilen araç motordan da beter.
Emre.py
Üstün
Adana çarşısında arkamda kuzenimle 1-2 saat Martı ile gezmiştim taa 3 sene önce. Trafik kültürünü biliyorum. Ehliyeti yeni aldım lakin "piyasacılar" gibi atraksiyonlu sürmeyi sevmiyorum, kurallara uyuyorum. Araba sürerken @Blackraven'ın bahsettiği gibi kasap kuryelerden de nefret ediyorum. Bilip bilmeden yargı yapıştırman hoşuma gitmedi.Trafik kurallarından bir haber çocuklar scooter kullanmamalı
Haklısınız hocam. Motorsiklet ile arkadaşlarımın arkasında da seyahat ettim. Motorcuya saygı 0. Araba kullanırken bile yola atlayan davarlara ettiğim küfürlerin haddi hesabı yok.Bence ikisi de mantıksız çünkü bu 2 tekerlekli nanelerde canınızı, vücut sağlığınızı korumak için sizin yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Birisi size sinir oldu önünüze mi kırdı? Geçmiş olsun ya öldünüz ya ömür boyu sakatsınız ya da şanslısınız ve sadece travmatize oldunuz. Birisi sinyal vermeden yola mı çıktı? Bir gün dikkatli olursunuz, ikinci gün olursunuz ama üçüncü gün yukarıdaki maddeler geçerli. Örnekler çoğaltılabilir hele hele kasap kuryeler ve "influencer" motorculardan dolayı günden güne artan motorcu nefretini düşününce...
- Makaleler
- 1
Trafikte insanın canına kast eden şoförler çok, trafik hafife alınmamalı.Adana çarşısında arkamda kuzenimle 1-2 saat Martı ile gezmiştim taa 3 sene önce. Trafik kültürünü biliyorum.
İki tekerlekliler şehir içi ulaşım için cazip olabilir ama şehir içi trafikte kaza yapma ihtimali yüksek, yayaları ve araçları kestirmesi zor. Kimi yaya yola atlar, kimi arabanı kör noktasında kalırsın üzerine kırarlar vs...
Arabanız varsa biraz sürüş deneyimi kazanmaya çalışın, bölgenizdeki trafiği ve yolları tanıdıktan sonra iki tekerlekli araç düşünmenizi öneririm.Ehliyeti yeni aldım lakin "piyasacılar" gibi atraksiyonlu sürmeyi sevmiyorum, kurallara uyuyorum. Araba sürerken @Blackraven'ın bahsettiği gibi kasap kuryelerden de nefret ediyorum.
Genele hitaben konuştum, alındıysanız benim kabahatim, yine de yasal olarak trafikde araç kullanmaya yetkinliği olmayan kişilerin, scooter ile trafiğe çıkmaması taraftarıyım.
Trojan Uzmanı
Uzman
Ben bir ara kullanmıştım giriş seviye taşınması kolaydı şimdi e bisiklet kullanıyorum ve değiştirdiğim için çok pişmanım.